Vad är jag?

Detta ämne innehåller 8 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  R 1 år, 10 månader sedan.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3571 Svar

  A

  Jag har under de senaste 13 åren varit singel i totalt 8 månader, under de resterande 12 år och 9 månader har jag haft totalt 3 sambos (vid olika tillfällen dvs), problemet jag har är att jag har en dragning till att vara otrogen, inte bara vid händelse av att jag slumpmässigt stött in i någon, utan jag har aktivt sökt upp dem, det har gått så långt att jag tar av tid från jobbet och åker och träffar dessa kvinnor på dagarna, vilket sker väldigt ofta. Jag har inte längre koll på hur många jag träffat eller träffar på en löpande basis, vissa veckor kan det vara upp emot 4-5 olika kvinnor.

  Mitt senaste och nuvarande förhållande har varat nu i ca 8 år och jag har vid upprepade tillfällen försökt stoppa mitt driv till att söka upp andra kvinnor men när jag väl sitter med telefonen så glömmer jag snabbt vad jag tidigare lovat mig själv och faller lätt tillbaka. Jag har försökt intala mig själv hur hemsk jag är mot min respektive men faktum är att jag mår bara dåligt över mina handlingar i ett par minuter efter jag lämnat någons bostad eller säng, själva saken av att jag inte besitter möjligheten till att känna mig plågad gör det hela värre, jag har vid åtskilliga tillfällen trott att jag skulle fått en tankeställare som vrider om mig men den har inte kommit, åtminstone inte ngn bestående version av den.

  Vi har nyligen fått ett barn nu, och jag är rädd för att jag ska förlora allt på grund av mitt agerande. Jag har aldrig sett mig själv som en svag individ och blotta tanken av att vara missbrukare av ngt är inget jag känner mig vid.

  Bara idag (för drygt 2 timmar sen) satt jag som senast och bokade upp träffar med 3 kvinnor under de kommande 2 dagarna, jag vet att jag lätt i den tankeställning jag är i nu skulle kunna boka av dessa, men kommer förmodligen att ta upp kontakten snart igen om inget drastiskt händer.

  Varför kan jag bara inte sluta? Jag vill kunna lägga all min kärlek och tid till min sambo och mitt barn, men jag dras hela tiden tillbaka till att hitta och träffa andra. Är rädd att jag bara inbillar mig att jag har känslor och kanske egentligen är helt kall men bara låtsats så länge att det verkar normalt, hur kan jag annars göra såhär mot de jag älskar?

  #3572 Svar

  R

  Hej A!
  Känner igen mig mkt i det du skriver – tack din öppenhet!

  Om man har liten lr ingen kontroll över hur mkt sex/porr man konsumerar så e man förmodligen beroende. Att inte kunna brytande beteendena trots negativa konsekvenser e oxå tecken på det.

  Jag känner igen mig i motståndet till att acceptera att jag var en beroende men när jag väl gjorde det så fick jag lära mig att jag har en sjukdom. Och den e både kronisk och progressiv – dvs det blir värre och värre. Och den består av tre delar; andlig brist (irriterad, orolig, (rastlös, ångestfylld, oärlig, manipulativ osv osv), en mental besatthet (kan inte släppa tankarna på att utagera) och till sist en fysisk allergi (sätter jag igång får jag ett merbegär och slutar inte).

  Det fina e att d finns en lösning. Den lösningen räddade mig från både alkohol o drogberoende samt mitt sex – och kärleksberoende.
  Lösningen är de 12 stegen enligt AA, vilka vi tillämpar inom SLAA.

  Mitt tips: gå på ett möte, lyssna efter likheter i det du hör och ta en sponsor och börja jobba i stegen. DU är värd ett liv fritt från besatthet och konsekvenser. Må väl, frid. // R

  #3573 Svar

  Andreas A

  Hej R.

  Hoppas du kan komma till den punkten i ditt liv då du är villig att göra allt för att tillfriskna.

  För några timmar sedan passerade en stor del av mitt liv i mina tankar. Jag kunde känna en sorg över att jag varit så självcentrerad att jag gått över lik för att utagera i själviskt sex. Allt har handlat om mina känslor och att jag ska få det jag vill ha.

  Att vi gör det vi gör är symptomen av den sjukdomen som vi behandlar med att
  göra 12-stegsprogrammet enligt AA.
  Det är knappast någon av oss som gillade att se att vi inte kunde fixa oss själva. Jag brukar tänka på det som att jag är besatt av att lägga handen på en glödhet platta. Det ser varmt och inbjudande ut och min tanke är att det rätta att göra är att lägga handen där. Efteråt fattar jag genom smärta att det jag gör är sjukt men med tiden börjar den glödheta plattan se inbjudande ut igen. Ja, jag är knäpp men så funkar det för mig.
  Jag är som besatt av tanken att denna gången kommer det att funka.
  Programmet gör mig fri från såna tankar. Jag är tillfrisknad från min sjukdom när jag lever i programmet. Det kan ibland kännas som ett mirakel men det är faktiskt bara ett enkelt handlingsprogram.

  Att hjälpa andra att få ta emot den lösningen är en jätteviktig del i mitt program så skicka mig ett mail om du vill ha det jag har.

  andreas.a.tillfrisknad@gmail.com

  Med hopp och kärlek/ Andreas

  #3574 Svar

  R

  Hej Andreas och tack för delning men jag tror ditt inlägg var riktat till A och inte mig 🙂
  Jag svarade på hans första inlägg.

  Allt gott

  #3578 Svar

  Andreas A

  Tack R. Ja så var det ?

  #3583 Svar

  A

  Tack “Andreas A” och “R” för återkopplingen och att ni berättar om ert kämpande.
  I skrivandes stund måste jag motvilligt dock säga att jag just nu inte känner lika illa som senast jag skrev, försökte stoppa några av mina planer men har redan trillat dit igen.

  Jag har försökt granska mig själv och se om jag skulle kunna söka hjälp, kanske någon sådan form som ni rekommenderar, men jag har svårt att se mig själv inför andra pratandes om problem. Det känns som att min motståndskraft mot just det är större än behovet av hjälp.

  12 steg på egen hand? Något som finns/går?

  #3584 Svar

  R

  Hej igen A!

  Känner igen mig i motståndet – vem vill erkänna att man är en beroende? Men att göra det och att göra det inför /ihop med andra som har exakt samma sjukdom är att närma sig det första steget rejält. Och det kan vara det svåraste.

  Personligen tyckte jag det var mkt befriande att känna igen sig i så mkt av det som sades. Andra tänker o känner som du – för de delar samma sjukdom.

  Däremot minns jag att jag hade ångest och mardrömmar inför mitt första möte – starka krafter försökte hålla mig tillbaka och din sjukdom kommer göra vad den kan för att inte tillfriskna.

  Sanningen är att du har en sjukdom som både e kronisk och progressiv. Dvs det blir värre o du blir inte av med den. Jag fick uppleva progressiviteten i min sjukdom och det var fruktansvärt.

  Bor du i Sthlm så kom ut till Nackagruppen på tisdag klockan 19 så tar vi det därifrån 🙂 sköt om dig.

  // R

  #3586 Svar

  Andreas A

  Hej A.

  Jag har bara ett sätt att göra mitt program och det är det sättet som min sponsor har gjort det på och står beskrivet i AA:s Stora Boken.
  Jag har prövat terapi, behandling, medicinering och andra sätt att göra de 12-stegen. Mitt nuvarande sätt är enkelt och jag kämpar inte längre. Visst kan jag snubbla på en känsla men jag kommer fort upp igen. Mina känslor styr mig inte längre.

  Jag har sexpundat bort så många möjligheter i mitt liv och ångesten över det ledde mig till mitt tillfrisknande. Jag blev villig genom smärta och depression.

  Önskar inte nån människa det jag upplevt men jag hade varit himla ensam om det inte vore för denna 12-stegsgemenskap av f.d ångestfyllda och deprimerade människor. Så mitt förslag är: Gör det inte ensam. Gör det med nån som vet vad det handlar om. Valet är fritt.

  Kärlek/ Andreas

  #3587 Svar

  R

  Instämmer till hundra procent med Andreas A – och känner igen mig till lika många procent.
  Det är här hoppet och lösningen finns. De som är tillräckligt desperata och ångestdrivna brukar också vara beredda att gå hur långt som helst för att tillfriskna – och då funkar det.

  Kampen försvinner och livet blir bättre än du någonsin kunnat föreställa dig 🙂 Det e du värd. Du har inget att förlora på att prova.
  Gå på ett möte och lyssna efter likheter, ta en sponsor och gör stegen.

  Kör! // R

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
Svar till: Vad är jag?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten