Tillsammans med någon som är sexberoende?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Sofia 10 månader, 2 veckor sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6058 Svar

  Johanna

  Jag misstänker att min partner, som jag har varit tillsammans med i två år, är sexberoende. Detta är mitt första seriösa förhållande och jag vet inte vad jag ska göra.
  Han hade i början av vårt förhållande problem med beroenden, både alkoholen och droger. Vårt förhållande har varit så destruktivt i perioder, men nu han har inte de problemen längre. När jag har kommit på honom i lögner har han nekat och lämnat mig med känslan av att något är fel.
  Ett stort problem för mig har varit att han alltid kollar in andra, något som gör mig mer ledsen än svartsjuk. Anledningen till att jag får en så dålig känsla är inte för att han tittar på någon som ser bra ut, utan han reagerar på allt som är “porrigt”. Det känns som att han tänker sex. Eftersom jag verkar svartsjuk har det lett till konflikter och att jag får försöka blunda för det. Han är öppen med att han tittar på porr och har gjort sen han var 13 (i 15 år) och tror att det kan vara anledningen till att han har svårt med erektionen. Han har alltid haft det men det blir bara “värre” och jag märker att vi måste ha sex på ett visst sätt för att det ska funka för honom. Problemet är att det får mig att tappa lusten..
  Förra veckan upptäckte jag att han kollar på porr nästan varje dag. Och han har blivit medlem på sexsidor och söker efter sexpartners i närheten! Där han han gått över min gräns för vad som är okej, och det vet han om! Jag känner mig så ledsen och förminskad. Samtidigt är jag lättad, så många gånger jag har tvivlat på mig själv men där min magkänsla kan ha varit rätt. Han har främst varit i förhållanden och har varit otrogen flera gånger, ibland utan att ha berättat för tjejen. Men man vill inte döma någon efter hans förflutna? Så vi har pratat mycket om detta och att vad som än händer ska vi vara ärliga mot varandra.
  Efter detta känns det som att jag aldrig kommer kunna lita på honom och att det inte kommer sluta bra för mig om vi fortsätter tillsammans. Ändå har det gått en vecka utan att jag har konfronterat honom. Jag har bara lagt lock på allt och börjar tvivla på mig själv. Är detta ett sexberoende? Eller skapar jag något som inte finns där. Jag känner mig så ensam just nu

  #6073 Svar

  R

  Hej J! Jag förstår att det är plågsamt. Det låter absolut som ett sexberoende: dvs personen i fråga kan inte sluta helt när han ärligt vill och när han utagerar så har han liten lr ingen kontroll över hur mkt d blir.

  Jag var en gång i tiden som din kille, det är plågsamt både för den som är aktiv i ett beroende och för den anhörige.

  Du behöver inte ta och ska inte ta, ansvar för hans beteenden lr vad han gör. Men kom ihåg att d inte handlar om dig när han beter sig på olika sätt, dvs d e inget fel på dig som måste ”fixas”.
  Och – man kan inte vilja tillfriskna åt någon: dvs din kille måste själv vilja sluta.

  Du kan höra av dig till mig på tolvstegtillfrihet@hotmail.com, så kan du få numret till en kvinna som vet hur d e o va o din sits, men hon o hennes partner hittade en lösning. Kan va skönt att bolla med någon som förstår 🙂

  Sköt om dig!

  #6079 Svar

  Johanna

  Tack för ditt svar, uppskattar det jättemycket! Du är den första som jag har kunnat prata med om detta.
  Han har alltid känts frånvarande och ointresserad, av allt men också av mig. Kan det ha med sexberoendet att göra? Vad är din erfarenhet, klara man att ta sig ur detta själv eller behöver man söka hjälp? Han försökte avstå helt från porren och sex ett tag (hans beslut) men det gick inte så bra. Finns det något sätt som jag bäst kan ta upp detta på och hur kan han komma att reagera.
  Tack igen för att du tog dig tid att svara mig 😊

  #6080 Svar

  R

  Hej igen J,

  Nej har man beroendesjukdom så är det inget man tar sig ur på egen hand/ egen kraft. Som du säger: han har säkert försökt och det gick inget vidare. Det var min erfarenhet oxå.

  Problemet här är att han själv måste vilja sluta med sina utageranden, dvs saker som otrohet, chatt med andra, porr osv. Till dess att han ärligt vill sluta med det, så kommer ingenting funka. Ska man tillfriskna måste man göra d för sin egen skull och inte för sin frus/sambos skull, för d håller inte. D visar en mängd erfarenhet under år av beroenden.

  Skulle han vilja sluta så använder SLAA samma 12-stegsprogram som AA/CA /DAA osv (är själv tillfrisknad alkoholist/narkoman) så har han gjort den resan tidigare så kommer han känna igen sig.

  Du behöver för din egen skull vara ärlig med hur du upplever det, men försök o lägg fram det utan o starta konflikt. Män som håller på så (d här vet jag av egen erfarenhet) är stundtals väldigt ångerfulla och mår dåligt. Jag gjorde mkt av d jag gjorde fast jag innerst inte ville. D va den ångesten som tog mig till SLAA.

  Maila om du vill ha numret till en annan anhörig så kan du få support där o ställa frågor osv. Må väl!

  #6168 Svar

  Sofia

  Hej!

  Jag levde fram tills nyligen med en sexberoende. Det är precis som tidigare skriver. De måste agera för sin egen skull, inte din. Min sambo förstod inte att det var för min skull han gick på möten, ville bli frisk osv. Så jag lämnade honom.

  Hur har det gått för dig?

  /Sofia

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Tillsammans med någon som är sexberoende?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten