SLAA något för mig ?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Jan 3 månader, 3 veckor sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8730 Svar

  Mojje

  Hejsan!
  Jag heter Morgan och är 40år
  Jag gör just nu en utredning om jag har någon form av ADHD eller liknande. Under utredningen fick jag tips av min psykolog att eventuellt SLAA kunde vara något för mig.

  Förutom problem som kan relateras till ADHD har jag också svårt att vara trogen i mitt förhållande. Jag har varit tillsammans med samma kvinna i 17år, varit gift i 7år. Under dessa 17år har jag haft vid sidan om relationer med många andra kvinnor.

  I början var det bara för spänningens skull, jag flirtade och uppvaktade, men så fort så det blev allvar och kvinnan oftast blev kär i mig så drog jag mig ur, var mycket sällan det ledde till sex. Men på senare år har haft haft ett flertal sexuella relationer (KK). Det gick så långt att jag ville skiljas, flyttade till egen lägenhet och hade ett förhållande med en annan kvinna under några månader. Men så tog det slut och jag flyttade tillbaka hem igen. Det gick några månader och det hände samma sak igen. Denna gången blev det lite allvarligare och vi riktigt planerade att skiljas.

  Det var då jag började fundera vad jag håller på med och varför. Kanske finns det en bakomliggande anledning. Med dessa funderingar vände jag mig till psykiatrin och fick träffa en kurator, nu har jag genomgott första steget i en utredning om jag har någon form av ADHD, Autism eller Asperger.

  Min fru har ställt ett ultimatum nu, händer det något igen så är det adjö för alltid. Vi lever ihop och har det faktiskt ganska bra nu, vi pratar mer öppet om mina problem och hon är positiv till att jag har börjat en utredning. Men likt förbannat sitter jag med Baddo, Tinder å annan skit, och jag vet fan inte varför.

  Jag tror jag älskar min fru, jag säger tro för jag vet faktiskt inte riktigt längre hur det känns att älska. Vi har ett bra sexliv tillsammans men det känns ibland som hon har sex med mig för att “JAG” behöver det.

  Jag tror jag har ett extremt bekräftelse behov, jag söker för att få bekräftelse, jag söker också kickar i livet. Så fort livet är tråkigt, är som vanligt, mår jag inte bra och söker nya spännande saker. Det kan vara en ny aktivitet som jag alltid går in för 110% till att börja med, sen efter ett tag blir det tråkigt och jag måste ha en ny kick.

  Dessa två problem går lite hand i hand. Jag måste ha något spännande som pågår, antingen någon ny aktivitet, nytt jobb, något som fyller ett tomrum. Samma sak gäller för otrohet. Jag har det hur bra som helst med min fru, vi bor i en stor villa, vi har underbara barn, vi har det bra ekonomiskt, vi har bra och mycket sex. Men ändå är jag trogen och söker bekräftelse på annat håll.

  Så jag undrar om SLSS skulle vara något för mig ? Jag undrar också om det på något sätt går att prata med andra som har samma problem på någon chat eller liknande, då jag har ganska långt till där närmsta möte är (Jönköping)

  #8732 Svar

  R

  Hej Morgan!

  Det låter som om du hittat rätt. Jag kom till SLAA för snart två år sedan och känner igen mig mkt i din beskrivnig av att man lovat nåt o ändå sitter man där igen. Kraftlösheten i att hålla sig från sina beteenden är ett av de två kriterierna man tittar på i beroendesjukdomen.

  Du kan ställa din egen diagnos (så d måste va med den här sjukdomen), genom två frågor.

  1) Om du när du ärligt vill – kan du då sluta helt o aldrig mer börja?
  2) När du konsumerar/utagerar – kan du då kontrollera hur mkt d blir? Tex: ska bara vara otrogen Max en gång/halvår lr vad det nu kan vara.

  Svarar du nej på de två, är det stor risk att du har samma sjukdom som jag och då ska du veta att det finns en lösning genom o jobba i 12-stegsprogrammet ihop med en sponsor.

  Jag finns på tolvstegtillfrihet@hotmail.comoch SLAA har en sponsorlista man kan maila: sponsorlista@slaa.se

  Lycka till!

  #8878 Svar

  Jan

  Jag känner igen mig.
  Hypoman i adhd och bekräftelse behov i en saligt sorglig röra
  Men framför allt en dysfunktionell uppväxt utan kärlek gör att vi eller jag inte Heller känner eller kan ge äkta kärlek
  Jag är känslomässigt blockerad att inte kunna ta emot för det är hotfullt
  Lycka till
  H JP

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: SLAA något för mig ?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten