Porrmissbrukare, översexuell och trasig.

Detta ämne innehåller 12 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Niklas 2 år sedan.

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #728 Svar

  Niclas

  Hej, jag har sedan ungefär ett halvår tillbaka insett att jag är porrmissbrukare, förminskar kvinnor till sexobjekt och är översexuell, och har varit det sedan tidiga tonåren, är nu 25 år.
  Har aldrig haft ett förhållande innan, inga tonårsromanser eller knappt någon erfarenhet innan. Träffade en underbar tjej i början av året, väldigt öppen och intelligent, ja allt jag någonsin drömt om, men slutade inte kolla på porr trots det, då hon tidigt tog upp ämnet “mental otrohet”, något jag själv aldrig ens tänkt på, alla kollar väl på porr och tänder på andra konstant i förhållanden trodde jag. Jag duckade ämnet och blev tyst, hon lät det vara då hon trodde att jag inte ville/kunde prata om det just då, och gav mig tid utan att säga något mer om det själ vilket jag aldrig gjorde. När det kom på tal en andra gång kunde jag inte mörkad det längre, hon blev väldigt äcklad av mitt beteende, och att jag varit oärlig om det. Vill tillägga att ärlighet är väldigt viktigt för mig och att jag tills detta skedde trodde jag var en god, pålitlig person.
  Vi pratade om det väldigt mycket, fick verkligen göra allt jag kunde för att övertyga henne om att stanna hos mig, och då som något mellanting, inte ett riktigt förhållande.
  Hon har nu gett mig fler chanser än vad jag är värd, har sårat henne otroligt många gånger genom mitt missbruk, kolla på porr och tända på och fantisera om andra, ljugit för henne om det, vi har varit på god väg att skiljas åt jag vet inte hur många gånger. Drivit oss båda till gränsen, hon var på god väg att bli deprimerad pga mig, jag är själv på gränsen till att bli deprimerad igen. Det gick ganska bra för mig där ett tag, slutade kolla på porr, att sluta se och tända på andra var mycket svårare, kunde inte åka buss utan att lägga märket till något jag tyckte var snygg och förminska denne till ett utseende.
  Det lilla sexliv vi hade fungerade inte alls, jag kan inte prestera, hon vägrar visa sig naken för mig då jag har sett så mycket att hon känner att hon omöjligt kan vara speciell och vill då inte att jag ska se henne. Jag har blivit så beroende av det synliga i.o.m all porr. Det är inte alls som i filmerna så det är inte så spännande då.
  För ca två veckor sedan fick jag ett återfall, började kolla på porr igen och jag avskyr mig själv så mycket, jag behöver hjälp! Jag har fått den person jag älskar mest i denna världen och vill leva med resten av mitt liv, att brytas ner totalt och få fruktansvärt dåligt, fått henne att stanna kvar i detta i ett halv år nu. Hon fick reda på det igår, vi vet båda två att det alltid kommer fram då hon alltid frågar tillslut, jag kan inte säga det själv, är så rädd för att säga det så jag ljuger istället.
  Jag gick till SLAA i Jönköping tidigare i sommar men det var sommaruppehåll, det skulle öppna förra veckan och idag gick jag men det stod att det är den 26e som gäller nu, kände mig totalt besegrad när jag ryckte i den låsta dörren efter att ha laddat inför det hela dagen, har spenderat dagen i telefon med henne för att desperat försöka övertala henne att stanna hos mig, trots allt hon får stå ut med. Hon har ett hjärta av guld och tycker genuint synd om mig, bry sig om mig och min hälsa, trots allt. Hon förtjänar inte det här och jag kan inte sluta utan hjälp! Jag behöver hjälp och jag behöver den snarast möjligen. Jag har förstört två liv under loppet av ett halvår nu och känner mig totalt värdelös, hopplös och vet inte vad jag ska ta mig till.
  Undrar om det finns en sponsor i jönköping jag kan få tala med innan mötena börjar igen, jag är desperat efter hjälp och förändring!

  #729 Svar

  Tacksam tillfrisknare

  Hej Niclas!
  Jag känner igen mig väldigt mycket i din delning.

  Mitt primära utagerande har varit porrsurfning. Jag är beroende. Likaså av objektifiering (när jag ser på kvinnor omkring mig).
  Innan upptogs min tid och min energi till stor del av fantasier om sex och porr. Detta var otroligt destruktivt för mig och mitt förhållande.

  Idag går jag på möte 3 ggr i veckan och jobbar i stegen med en sponsor. Jag upplever mycket närvaro i nuet, och mina sexuella tvångstankar är nästan borta. Det tar tid, men för varje dag så blir det bättre. Det har jag programmet att tacka för!

  Jag hoppas verkligen du går på möte, och att du skaffar en sponsor som kan hjälpa dig.
  Det finns en lösning och ett bättre liv fritt från missbruk!

  Du kan mejla t riksgruppen@ gmail.com och fråga dem om de har nån kontakt till sponsor i Jönköping.
  Håll hoppet uppe!

  Kram

  #742 Svar

  Jonas

  Hej Niclas,

  starkt och modigt av dig att vilja ta tag i dina problem, välkommen.

  Jonas

  #746 Svar

  Niclas

  Tack för tipset, skickade ett mail till dem och hoppas på att jag kommer få prata med en sponsor så snart som möjligt, jag håller på att gå under.
  Fick i natt veta att jag drivit den jag älskar mest här på jorden in i armarna på någon annan, vet inte vad som kommer att ske nu, hon har inte uteslutit mig ur hennes liv men hon och denna kille har betydligt mer gemensamt än vad vi någonsin haft på det intellektuella planet, synsätt och känslor kring vårat samhälle och utseendefixering, sexualitet, ja allt. Att tänka sig att jag enbart har mig själv att skylla då hon varnat mig åtskilliga gånger för detta är helt sinnessjukt, speciellt då hon var mig trogen trots att jag inte var det i flera månader medan hon väntade på mig, på att jag skulle reda ut det här.
  Nu får jag smaka på min egen medicin, att vara otroget mentalt eller fysiskt spelar ingen roll, det är samma sak och nu får jag lida för att jag har utsatt henne för det jag känner nu i ett halvår, avskyr mig själv otroligt mycket. Att jag inte ens kunde sluta när jag innerst inne visste att detta var det jag hade att vänta mig, jag vill inte mer, jag vet inte om jag orkar med mig själv eller att utsätta henne för detta.
  Det är något fel på mig, jag har övervägt att kastrera mig själv, kemisk kastrering, får jag inte tabletter på laglig väg fixar jag dem olagligt, äter andra tabletter so minskar sexdriften som biverkning, jag gör vad som helst för att slippa vara sådan, jag tar hellre mitt eget liv än att fortsätter med detta, jag är desperat, jag behöver hjälp!

  #747 Svar

  J

  Hej Niclas,

  tack för din delning, många av oss har varit där du är nu och funnit en väg ut via SLAA och dess gemenskap.

  Ps. Kemisk kasteration är inget bra alternativ, den kanske stoppar möjligheten att ha sex, men besattheten finns kvar, programmet är ett mycket mer mänskligt och snällare alternativ, välkommen Ds.

  En i gemenskapen.

  #748 Svar

  Christopher

  Hej niclas! jag har kännt samma frustration som dig, “hypersexuell”.. gå på möten,dela,träffa andra i samma situation,kommer hjälpa dig.
  jag har gått i drygt 1 år och det har blivit avsevärt bättre!

  ett tips är att du lägger ner striden mot dina jobbiga tankar,ju mer du kämpar desto starkare blir de..

  gå på ett möte

  en annan i gemenskapen.

  #750 Svar

  Tacksam tillfrisknare

  Hej Niclas!
  Jag känner med dig. Jag har också varit där. Avskytt mig själv för det jag gjorde.
  Jag har i princip inte mött en enda person som kommit in i programmet som INTE känt så.
  Ett annat ord för det är skam. Skam är en viktig del i beroendecykeln, dvs skam leder till mer missbruk, som leder till mer skam.. Som leder till mer missbruk som…
  Ja du fattar. Destruktiv cykel.

  Det fantastiska med att gå på möten är att du kommer träffa många som själva upplevt liknande känslor och beteenden. Då släpper skammen sakta men säkert.
  För det handlar inte om att du är fel som person. Du lider av en sjukdom, som går att tillfriskna från.

  Jag skickar kramar och hopp till dig!

  #757 Svar

  Tillfrisknande

  Hej

  För ett år sedan befann jag mig där du är nu. Har varit med i programmet i 8 månader och har fått livet tillbaka. Det som var svårast för mig att inse var att jag inte klarar detta själv men tillsammans med hjälp från andra inom Slaa så lever jag idag i nykterhet. Vändningen för mig kom i och med mitt första slaa-möte. Det finns ett liv bortom det med porr och objektifiering. Tappa inte hoppet!

  #758 Svar

  Niclas

  Det är väldigt skönt att höra att man inte är ensam, väldigt länge nekade jag till att det var ett tvättäkta beroende och att jag behövde hjälp, vågade inte söka då vi försökte ta itu med detta själva. Har kommit i kontakt med en sponsor nu och det känns väldigt bättre, det stora problemet är fortfarande att mitt förhållande är på väg att ta slut, det har verkligen pushats in i det sista. Det är sjukt att man kan dra det till den nivån, göra det man gör när man älskar någon så mycket!
  Idag mår är jag oerhört deprimerad, konstant rädd för att mina lögner och mitt beteende ska få henne att lämna mig helt, jag har fått EN sista chans, utan jag vet inte hur många, har drivit henne från mig och in i armarna på någon som inte alls är som jag, jag är hela tiden rädd för att förlora henne, samt tanken på vad de har gjort och vad de har får mig att må så dåligt, både fysiskt och psykiskt, nu får jag allt smaka på min egen medicin och det är fan inte roligt, att hon stod ut med det här i 5 månader innan hon ens föreslog ett öppet förhållande för att kunna med mig är helt fantastiskt, jag bara kan inte förlora denna kvinnan, jag vet inte vad jag skulle ta mig till då! Tack för allt stöd, det uppskattas verkligen!

  #759 Svar

  Tillfrisknande

  Hej där!

  Jag känner igen mig i det du skriver, har varit i liknande situation och kan vara det även idag om jag inte tänker mig för. Jag började inse för ungefär ett år sedan att någonting var lite snett inom detta området för mig. Efter kurator, beteende terapeut och till sist psykolog gick jag till ett ställe som hette KAST. Tror det står för Konsumtion av Sexuella Tjänster och innefattar folk med porrberoende osv. Finns i Sthlm, Gbg och Malmö vad jag vet. Helt gratis. Där pratade jag två gånger och för varje gång insåg jag att jag måste bestämma mig. Det gjorde jag då, bestämde mig för att inte surfa mer porr/webcam/sex och det har gått rätt bra. Det är inte lätt, men det går. Jag har haft återfall men trappat ner något enormt mot förr och jag kan bara säga: TOTALT förbud mot allt vad porr/lättklädda tjejer/triggers är det som gäller för att det ska fungera för mig.

  Receptet för att det har fungerat för mig är:
  * Förstående flickvän som förstår mig.
  * K9 Web protection webfilter (ett otroligt bra filter), där min flickvän har lösenordet, jag kan inte återställa det eller någonting alls. Det spärrar automatiskt allt vad porr heter, webcam ja allt. Därtill har jag spärrat lite mer såsom lättklädda bloggar osv. Jag kommer inte åt detta utan henne.
  * Insikt om att jag alltid måste vara vaken på att jag kan triggas av i princip en lättklädd tjej på stan eller en lättklädd tjej på facebook.
  * Total ärlighet gentemot min tjej = hon märker direkt när det är något, allt som oftast erkänner jag direkt när det hänt något.
  * Egen och mycket hårdare disciplin, vakenhet på vad jag gör om dagarna, när det finns risk för porrsurf osv. Därtill saker att göra då jag vet att jag är i farozonen ex promenad, träna, baka, laga mat, ringa kompis osv osv.

  Trots ovanstående är det ibland extremt svårt, jag får återfall ibland, dock inte i närheten av dom jag kunde få förut. Jag älskar min flickvän så innerligt och otroligt mycket att det bara finns en väg att gå för mig, ingen annan. Jag håller huvudet högt, är vaken på mig själv, talar med min flickvän och min familj (ja mamma & pappa vet om det), sköter det jag ska sköta (jobb,skola osv). Är medveten om att livet ibland är svårt, insikt om att vi alla drabbas av något (för mig detta missbruk) och att det inte är något fel med det. Det har varit en otroligt lång väg hit, men nu är det faktiskt hanterbart. Jag kan hantera det och ska fortsätta göra det. Känner jag att jag faller tillbaka är SLAA-möten, KAST-möten, samtal med föräldrar, syskon & kompisar det som gäller. Jag är inte rädd för mitt missbruk då det är totalt ärligt, öppet och diskuterbart både med mig själv (ingen förnekelse) och med mina nära samt med SLAA/KAST osv. Det här är jag, och tro det eller ej, men det känns faktiskt rätt bra. Acceptera, kämpa, lita på dig själv, var vis!

  #3117 Svar

  Det du

  [Modererat: inlägg borttaget. Detta forum är inte till för negativa provokativa inlägg.]

  • Det här svaret redigerades 2 år, 3 månader sedan av  admin.
  #3313 Svar

  Niklas

  Missade ditt sista inlägg, ser att du redan börjat ta tag i problemet! Lycka till!

  Vill tillägga att jag även har ett sexmissbruk utanför porren, men det har jag lyckats kväsa bättre än porren. Porren är farligare för mig därför att den är så lätttillgänglig. Sexmissbruket började för mig i tonåren, och var lätt att falla in i eftersom jag ser ganska bra ut och alltid varit vältränad och har haft väldigt lätt i kontakten med tjejer och att få dem “dit jag vill”. Men på något sätt har oron att såra andra gjort det lättare att hålla sexmissbruket i schack än porren. Men de går hand i hand, tveklöst…

  #3314 Svar

  Niklas

  Upps, ovanstående inlägg hamnade i fel tråd…. 🙂

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
Svar till: Porrmissbrukare, översexuell och trasig.
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten