Porrmissbruk

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Andreas 1 månad sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #10138 Svar

  H

  Hej!
  Jag har precis blivit konstaterad med porrmissbruk.
  Vad gör jag nu..?
  Försökt inhämta så mycket information jag bara kan om detta.
  Mycket verkar för min del peka på otrygg ambivalent anknytning.

  Ska jag gå på SLLA-möten? Vilka då?
  Någon som kan hjälpa mig vad jag ska göra?
  Någon som är/varit i samma sits?

  #10154 Svar

  Andreas

  Hej H!

  Här pratar vi om sexmissbruk/porrmissbruk en sjukdom bestående av två delar:
  1. En sk fysisk allergi där jag som sexmissbrukare inte har kontroll över t.ex den tid jag lägger på att titta på porr, vad jag tittar på osv. Det börjar kanske med att jag tänker att jag ska max sitta en halvtimme på kvällen och slutar med att jag sitter i flera timmar. Eller att jag tänker att jag bara ska titta på en viss typ av porr men sedan slutar med något jag från början inte alls hade tänkt mig, ibland saker som är bortom mina egna preferenser.
  2. En mental besatthet som gör att, trots stt jag bestämt mig fullt och ärligt att inte kolla på mer porr, börjar kolla igen inom en tid. Oftast redan dagen efter det att jag bestämt mig. Oavsett hur mycket jag än försöker att låta bli att kolla så kan jag till sist inte motstå den där tanken i mitt huvud som säger att ”den här gången kommer det bog gå bra…”. Jag har tappat min valfrihet om jag ska kolla på porr eller ej.

  Precis så såg det ut för mig. Jag försökte på alla sätt jag själv kunde komma på för att slippa sätta igång igen. Jag provade terapi, låsa min dator, akta mig för ”triggers”, ringa någon så fort suger kom upp och mycket mer. Men gång på gång så satte jag igång igen, trots att jag visste mycket om mig själv och hur jag fungerar.
  Jag började bli mycket deprimerad då jag insåg att jag hade hade tappat kontrollen fullständigt över mitt liv, jag var maktlös helt enkelt.

  En dag så kom jag i kontakt med en kille som var precis som jag själv, han beskrev sjukdomen för mig och alla hopplöshetskänslor som följer. Men skillnaden mellan han och mig där ochdå var att han var fri från sitt problem. Han berättade att han levde efter vissa principer (de 12 steget enligt boken Anonyma Alkoholister) vilket möjliggjorde detta.
  Han hjälpte mig att göra programmet så även jag fick uppleva det.

  Idag så är jag också fri och för det är jag mycket tacksam.

  Om du känner igen dig i det här eller har några frågor så är du välkommen att mejla mig på andreas.12steps@outlook.com

  Ta hand om dig så länge!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Porrmissbruk
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten