Orolig för mina vänner och mitt välmående

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Sara 1 år sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5551 Svar

  Hedda

  Hej!

  Jag har länge känt att min relation till andra och framförallt mig själv inte är hälsosam. I tidig ålder upptäckte jag att jag enkelt kunde manipulera människor till att agera såsom jag ville, för att få dem till situationer jag ville. Jag är en vacker ung tjej på 23 år som alltid har fått sex när jag velat och varit i två förhållanden. Det är nu på senare tid som känslan av att inte befinna mig i en relation av något slag äter upp mig inifrån. Jag vet att många relationer jag har haft har varit giftiga och rentav destruktiva men jag har alltid svårt att ta mig ur dem. De killar jag har träffat faller ofta in i samma mönster och gång på gång får jag veta att de inte vill ha mig, antagligen träffar andra och rent ut sagt är elaka. Men de har en gemensam nämnare, mig. Jag beter mig som att det inte rör mig, att jag själv väljer att stanna och att det bara handlar om sex. Så bra att jag ofta övertygar mig själv och kan vara i dessa relationer i långa perioder.

  Största problemet nu är mitt beroende. Av bekräftelse, av sex, av att “hitta någon”. Jag känner att jag måste sätta upp regler för mig själv för att jag redan har legat med många killar och inte vill ligga med fler. Och att jag många gånger har berättat för mina vänner hur jag känner och börjat känna att jag tynger dem med mina problem med killar. Att det gång på gång är samma visa trots att dem säger åt mig vad jag ska göra och jag är rädd att de inte ska vilja umgås med mig mer. Många gånger väljer jag att “jaga” killar istället för att spendera tid med mina vänner och detta är något som jag tror de märker eller vet om. Känns som jag sårar mina vänner och framförallt mig själv.

  Jag vet att min självkänsla är rutten. Jag har mått dåligt över min relation till sex och till killar länge men trots att jag sökt hjälp tidigt genom vården har jag inte fått den hjälp jag behöver. Träffar en psykoterapeut men inte hunnit bygga förtroende att berätta om dessa saker. Då det är mycket saker jag skäms för och när jag säger dem högt tycker jag att jag låter som ett psykfall.

  Senast ikväll åkte jag utanför en kks hem för att han inte var hos mig, bara för att jag, vilket är ganska tydligt, nog inte trivs i mitt eget sällskap. Jag letar efter ursäkter, anledningar, möjligheter hela tiden att träffa någon. Och även när jag är i relationer som är destruktiva eller där jag kan inbilla mig att jag är kär fast jag ändå skulle kunna ha sex med någon annan. Mitt största problem är att jag inte ser någon som helst skillnad på kärlek och passion.

  Ifall någon känner igen sig minsta lilla skulle jag gärna vilja höra mer och vad ni har gjort för att bli bättre. Jag vet inte om jag är beroende eller om det bottnar i något annat. Hoppas någon kan hjälpa mig.

  #5557 Svar

  Sara

  Hej!

  Jag känner igen mig. Jag var som du. Jag fick kick av förförelse och erövring, sex gav mig makt- i stunden- men efteråt- skador och bottenlös ångest. Mitt liv höll på att ta slut. Livet är åter. Meningsfullt utan sex.
  Mail stromstadslaa@ gmail.com så kan vi snacka .
  Kram

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Orolig för mina vänner och mitt välmående
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten