Missbrukshjälp

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Andreas N 2 år sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3324 Svar

  Stoffe

  Hej!

  Är en kille på 28 år som mer och mer börjar landa i att jag förmodligen missbrukar sex på ett sätt som inte är bra för mig. Har drivit på mig själv vad gäller spänningssökande under många år fram tills i slutet på sommaren då allt kraschade och jag gick in i en deprission.
  Kan väl utläsa ett mönster, först “vanlig” porr och onani i ungdomen som hela tiden trappats upp ett snepp så fort det blev för “tråkigt”. Peaken nåddes i juli 16 då jag tog steget och genomförde ett sex-möte som jag aldrig trott jag skulle genomföra, den uppbyggda spänningen blev för stor och efteråt kom en ångest som inte gick att få bort, deprission var oundvikligt….. Under hösten har jag vid flera tillfällen sexchattat, vart påväg till en träff för att i sista stunden vika av och inse att detta vill jag inte, för att sedan börja om på samma sätt igen… Ångest efteråt men under chattandet/träffmöjlighet inte “backat” för något, kännt mig fri osv.

  Detta har nu lett till att jag nu idag inte känner igen mig själv över huvud taget, vem är jag?, Vad vill jag? etc….

  Känner en enorm skam över mitt beteende men kan inte sluta, har dragit mig undan mer och mer den sista tiden i jakt på att hitta mig själv igen, en jakt som verkar omöjlig då allt är upp och ner…

  Vill verkligen komma ur detta självdestruktiva beteende men det känns “pinsamt”… Att jag upphetsats utav saker som jag inte trodde jag skulle göra….

  Finns hjälp att få? Känner mig lost….

  #3337 Svar

  Andreas N

  Hej Stoffe!

  Jag känner igen mig i det du skriver. För mig hade det länge pågått att jag inte hade någon kontroll över hur länge jag satt och kollade på porr eller vad jag tittade på. Jag kunde bestämma mig för att sitta i MAX 30 minuter, men det slutade alltid med att det blev flera timmar, och värre grejer på skärmen än vad jag först hade tänkt mig. När jag till slut började må dåligt över min brist på kontroll så försökte jag att bestämma mig för att inte titta så ofta, jag kunde bestämma mig för att hålla upp en vecka till exempel. Men redan en dag (ibland en timma!) efter beslutet så satt jag vid datorn igen och kollade på porr och fattade inte hur det hade gått till. Efter en lång tids experimenterande kring att försöja hålla mig borta och kontrollera hur länge jag väl satt så bestämde jag mig till slut för att sluta för gott helt och hållet. Men jag upptäckte snart att det var omöjligt. Ena dagen kunde jag känna att det var det bästa beslutet jag någonsin fattat, men redan en vecka, dag eller timma senare så “ändrade” jag mig av vilken trivial ursäkt som helst.

  Idag så är jag fri från detta vilket jag är otroligt tacksam för.
  Så för att svara på din fråga, hjälp finns att få.
  Att hjälpa andra som vill tillfriskna är en viktig del av mitt eget tillfrisknande idag.

  I 12-stegsgemenskapen så går man igenom de 12 stegen för att uppnå frihet från det här problemet. De 12 stegen tar man med en sponsor som själv har gjort dem.

  Om du har mer frågor kring detta eller bara vill snacka lite mer så kan du skicka ett mejl till mig andreas.12steps@outlook.com

  Ha det fint så länge!

  Andreas

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Missbrukshjälp
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten