Kär i min psykolog

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  A 6 månader, 2 veckor sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6295 Svar

  Patienten

  Jag har hört att det är vanligt att man får känslor för sin psykolog eftersom man får dess fulla uppmärksamhet, stöd, och empati. Nu har det hänt mig – jag har starka känslor för min psykolog fast jag logiskt vet att det är naivt att vara kär i någon man knappt känner. Men kan som sagt inte styra över mina känslor. Jag har varit “kär” i min psykolog i mer än ett år nu.

  Jag har funderat mycket på att byta psykolog, men har inte klarat av det då jag är beroende av känslan av förälskelse. Det känns som att hela min värld kommer att gå under så fort jag inte får träffa honom mer. Jag har inte heller vågat berätta hur jag känner för någon av rädsla för att de ska försöka stoppa mig från att träffa honom – förutom en nära vän som förstår. Jag har också funderat på att berätta för honom hur jag känner, men vågar inte riktigt det heller. Dels för att jag tror att han kommer få en ganska jobbig dramatisk reaktion och dels för att jag är rädd att han ska skicka mig till en annan psykolog. Jag vet att det är dumt att jag lever i min fantasikänslovärd men det känns “helande” för mig och jag tror att det distraherar mig från mina riktiga problem – och jag vet inte om/när jag är redo att komma ner på jorden igen. Min psykolog gör medvetet eller omedvetet saken värre genom att bete sig på ett sätt jag tolkar som flörtigt, men det behöver absolut inte betyda att han tolkar sitt beteende på det viset.

  Någon som har råd för hur jag kan hantera detta? Har någon haft ett liknande problem? Hur hanterade ni era känslor i den situationen? Tacksam för svar.

  #6296 Svar

  Niklas M

  Hej Patienten!
  Ser du dig själv som kärleksberoende?
  Är det därför du skriver här på slaa-forumet?
  Är du ”med” i SLAA? Går du påmöten jobbar i de 12 stegen?
  Jag undrar för det har stor betydelse för svaret till dig.

  ?

  Mvh /Niklas

  #6297 Svar

  Patienten

  Hej! Nej jag är inte med i SLAA. Det här kanske var fel ställe att komma till med mina funderingar, nu när jag tänker sådär i efterhand och jag ber om ursäkt för det.

  #7333 Svar

  A

  Hej Patienten!

  Vad bra att du ber om hjälp!

  Jag känner igen mig mycket i det du skriver( som tex att leva i en fantasivärld och rädslan och känslan av att gå under om jag inte får träffa en viss person ) från då jag var i missbruk.

  Om det känns som att du besväras av de här sakerna kan du ju kolla på karaktärsdragen för sex och kärleksberoende här på hemsidan, se om du känner igen dig något?

  SLAA har hjälpt mig på många sätt och jag rekommenderar det verkligen till alla som TROR att det finns något här. Om du vill kan du ju iallafall undersöka saken, det skadar ju ingen och man kan komma på så få eller så många möten man vill 🙂

  All lycka till önskar jag dig

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Kär i min psykolog
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten