Kär i en beroende?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  CU 1 år, 9 månader sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3734 Svar

  C U

  Har aldrig varit så förälskad tidigare och aldrig varit i närheten av att göra lika konstiga val. Har under ett drygt år hängt kvar i en relation med en man som har uppenbara problem med sina relationer.

  Han var gift när vi träffades och har nästan maniskt försökt få bekräftelse i att det ska bli vi när han lämnar sin fru. Jag ville att han skulle bryta först men det har inte gått. Vi har en otrolig attraktion, han är otroligt kärleksfull och jag har inte lyckats hålla mig borta. När jag försökt har han dessutom använt subtila hot om att det inte kommer bli vi om jag inte finns där för honom.

  När han väl lyckades bryta (utan att berätta om mig för någon) så dröjde det inte länge förrän han vände på en tia och gick tillbaka till sin fru när hon kom på vårt förhållande. Han höll sig undan i ett fåtal veckor innan han började höra av sig igen… efter många email och samtal fann jag mig beredd att tro att det trots allt är vi och han gjort sitt största misstag. Hans förklaring var att han valde trygghet i en panikreaktion (vi hade pratat om att bli särbo och vi bor i olika städer vilket kom fram inte riktigt räckte som garanti). Nu sitter jag här igen och väntar på en man som jag med mina kloka tankar förstår har vissa problem men som jag i hjärtat älskar och saknar något vansinnigt.

  Han går i terapi men frågan är om jag borde dra mig ur detta asap. Han har själv inte nämt beroende utan detta är helt mina egna tankar.

  Någon med kloka ord?
  Finns det något bra ställe att vända sig till för att prata?

  Stort tack på förhand!

  #3760 Svar

  Niklas M

  Hej CU!
  Tack för att du delar med dig.
  När jag pratar med folk i SLAA så brukar jag mest fokusera på dem som jag pratar med och inte så mkt på tredje person.
  Därför undrar jag lite kring din egen historia…?
  Denna man som du är förälskad i låter som en slags kontakt som jag skulle kalla en “otillgänglig” eller “svårtillgänglig” person.

  Svårtillgänglighet kan handla om geografi (som du själv nämner) eller känslomässigt, eller att personen redan är i en annan relation etc etc

  Har du blivit kär / haft relationer med den slags kontakter tidigare i ditt liv? Det brukar sällan vara “första gången”…?

  Svårtillgänglighet kan ha sina “känslomässiga belöningar” i form av tex drama, längtan, osäkerhet, hög intensitet när man väl träffas, etc etc kicken av att bli bekräftad igen efter att ha blivit avvisad.

  Så hur ser ditt eget liv ut tidigare ang detta tema?

  Mvh

  #3762 Svar

  Cilla

  Hej!

  Jag är en 47 årig kvinna som har träffat en kärleksfull man som jag har trivts med. Jag märkte ganska fort att han var intresserad
  av sex. Han spanar in andra tjejer och kan till och med gå efter dom. Det känns inte som han har någon kontroll. Han tittar på porr hur mycket vet jag inte. Det har blivit så att jag gör saker för mig så att jag kan slappna av. Han säger att det bara finns i mitt huvud men har slutat vilja följa med mig på tillställningar där han har det jobbigt. Jag tror att han ser alla som objekt men jag förstår inte varför han till och med kan följa efter dem och spana på dem. Det finns ett hus på vår gata som han spanar in hela tiden där tre tjejer bor. Jag börjar tro att han är allvarligt sjuk!! Jag vet inte vad jag ska göra?

  Med vänlig hälsning,

  Cilla

  #3765 Svar

  Niklas M

  Hej Cilla!

  Du kan prata med honom och beskriva det du känner och ser. Om han själv ser det som ett problem kan du tipsa honom om att SLAA finns o att det finns folk att prata med. Du kan uppmana honom att läsa på detta forum o se om han känner igen sig i nåt som folk beskriver här.

  Om han inte själv vill prata om det eller inte ser det som ett problem så får du ju själv ställa dig frågan om du kan leva med det eller om du behöver dra någon gräns. Såna frågor kan du ju själv söka hjälp kring.

  #3797 Svar

  CU

  Hej Niklas,
  Tack för ditt svar och visst är det så att jag borde fundera på mitt eget beteende i det här… har funderat på att gå och prata med någon för jag kan ju se att det inte är helt ok. Gör saker jag ALDRIG trodde jag skulle göra.

  MEN jag har ingen historik av liknande. Jag är en person som söker kickar. Så är det helt klart. Men aldrig på det här sättet tidigare. Jag gillar att flirta och få uppmärksamhet men har alltid sökt enkelhet i en relation. Får fundera vidare. När jag skrev kände jag mig helt desperat i min situation. Nu mår jag bättre. Har tagit vissa beslut om vad som är ok och inte och håller mig till det. Det funkar.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Kär i en beroende?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten