Känslor?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Maria 4 år, 3 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1555 Svar

  Stein

  Jag har missbrukat sex och relationer så länge jag kan minnas. För ett par år sedan blev jag utslängd då min sambo kom på mig. Vi har fortsatt ha kontakt och hon pratar i termer om att vi kan hitta tillbaka till varandra. Vi har även sex ibland vilket ger mig ångest. Hon förstår inte varför jag får ångest av sex men henne då hon menar att hennes betydelse i mitt liv bör vara något annat än de många kvinnor jag utnyttjat enbart för att tillfredsställa missbrukaren i mig. Jag förstår inte heller varför jag känner sån ångest. Är det sexet som skapar det oavsett men vem jag ligger? Jag förstår inte hur jag ska prata om mina känslor kring det här för jag förstår inte själv vad det handlar om. Jag tycker mkt om min exsambo och upplever att hon står nära mig. När som gått före, hur ser ni på sex med någon man tycker om kontra det andra?
  Stein

  #1562 Svar

  Tacksam Tillfrisknare

  Hej!
  Jag känner igen mig i det du beskriver. Det är jättesvårt för andra (som inte är missbrukare) att relatera till hur det känns och upplevs att vara en missbrukare. Vi är ju inte som andra (som tur är). Innan jag började jobba med mitt tillfrisknande fick jag ångest av alla sexuella handlingar. Oavsett om de “borde” vara “bra” / “okej” eller “inte okej”. vid det laget var jag så förstörd gällande sex/kärlek. Detta har dock förändrats för mig genom att jag har tillfrisknat.

  Det finns en lösning. Om du på allvar misstänker att du lider av ett missbruk kring sex eller kärlek eller båda, så uppsök ett möte.
  det finns även online / skypemöten. Titta i listan här på sajten.
  Skaffa en sponsor (någon som gjort de 12 stegen och som kan vägleda det arbetet) samt börja jobba i stegen!
  Det har funkat för mig.

  #1585 Svar

  Richard

  Hej Stein,

  jag har precis last ditt inlägg. Jag heter Richard och är en frisk sexmissbrukare. jag är medlem av SLAA Malmö sedan många år. jag har så länge jag mins varit besatt av sexuella tankar och handlingar. Det fins två enkla frågor som kan ställas för att närmare avgöra om det är ett sex och kärleksberoende vi har..
  1. När jag väl börjar agera ut I själviskt sexuellt lustande har jag då lite eller ingen kontroll på den mängd eller hur länge jag agerar ut?
  2. Kan jag när jag ärligt vill inte sluta helt med dom här besatta beteendena?
  Om så är fallet så är det mycket troligt att vi lider av ett missbruk.

  Det som hjälpte mig var att arbeta igenom dom 12-stegen snabbt med en sponsor som själv gjort det med sin sponsor. som ett resultat är jag befriad från att agera ut mitt missbruk. Som en stor del I mitt eget arbete med det 12-steget så försöker jag hjälpa andra missbrukare finna en lösning på deras missbruk. lösningen är dom 12-stegen.

  vill du ställa frågor eller behöver hjälp så får du gärna maila mig. richard.12steg@gmail.com

  Vänligen Richard/SLAA Malmö

  #1605 Svar

  Maria

  Jag heter Maria och jag har oxå precis som du Stein missbrukat sex för att försöka döva smärtan inuti mig.
  Att jobba i de 12 stegen är ett sätt att komma tillrätta med problematiken men absolut inte det enda. Det finns ingen universallösning på missbruksproblem.
  Vad som däremot är helt säkert är att problemet sitter i känslorna och själen. Är själen trasig blir känslor ohanterliga och då tar sådana människor som vi till olika medel/metoder för att försöka lindra smärtan och vi faller in ett missbruk av något slag.
  Lösningen är alltså att läka sin själ och först då får man sinnesro och känslorna går att hantera på ett normalt sätt.
  Hur man gör det är upp till var och en att prova sig fram till. Meditation och Qi Gong är mitt tips för att tillfriskna. Får du ordning på en sorgset inre så har du en styrka inom dig som står emot vilka stormar som helst. Har du dessutom likasinnade vänner att luta dig emot så är det ännu bättre men glöm aldrig att det är du och endast du som kan göra förändringen och få den att bli bestående. Häng aldrig upp ditt tillfrisknande på yttre saker, att du måste göra och agera på ett visst sätt för att inte falla tillbaka. Förändringen finns inom dig och det är bara du som kan göra den och få den att vara. När du har lyckats med det så kvittar det vad som sker utanför och runtomkring styrkan och kraften finns i dig ändå.
  Lycka till!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Känslor?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten