Kan inte sluta vara otrogen…

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Niklas M 1 år, 8 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3950 Svar

  Amanda

  Hej. I sex, snart sju år har jag varit tillsammans med samma kille. Vi är lyckliga och har köpt hus ihop samt planerar en framtid. Men jag kan inte sluta vara otrogen. Jag sexchattar, träffar folk, utsätter mig själv för fara och inleder “vid sidan om förhållanden”. Jag behöver hjälp.. Idag kom han på mig igen. Han kollade genom min dator och jag ser sorgen i hans ögon. Varför utsätter jag oss för detta? Är jag knäpp? Vad kan jag göra för att slita vara otrogen?
  / Amanda

  #3951 Svar

  Håkan

  Hej Amanda.

  Det du beskriver är ett typiskt sex/kärleksmissbruk. Det du ska reda upp är dina olika trauman dvs vad som driver dig att utagera….

  Inte var så rädd för verkligheten dvs antingen satsar du på killen du är ihop med eller så gör du slut…Börja med att gå på ett slaa möte, lyssna på andra försök vara öppen och berätta hur dina problem verkligen ser ut….

  Mvh Håkan

  #3954 Svar

  Niklas M

  Hej Amanda!

  Det låter verkligen som att SLAA kan vara nåt för dig.

  Jag har träffat många i SLAA som gjort exat likadant. Jag själv var inte fysiskt otrogen men jag sökte sexuella och romantiska upplevelser o kickar vid sidan om mitt förhållande. Jag gömde detta för min sambo och ljög om jag fick en rak fråga. Jag till och med ljög för mig själv, förminskade innebörden av vad jag gjorde för mig själv.
  Jag gav mig själv löften att sluta, många gånger. Och jag försökte kontrollera mina beteenden i stil med “det är okej att göra dessa grejor, men jagfår inte gå över gränsen o göra detta o detta”
  Gränserna jag drog fungerade aldrig. En dag vecka eller månad senare så hade jag gjort det igen.

  Precis som du skriver så undrade jag om jag höll på attbli galen. Det kändes så. Varför kunde jag inte kontollera mig själv, även när jag ville som mest?!?

  Till slut såg jag ett tv-program där dom beskrev sex/kärleksberoende o då sa det “pling”. Detta är ju jag tänkte jag.

  Nu vet jag varför jag betedde mig så. Jag hade ett aktivt missbruk i mig som framtvingade dessa beteenden.

  Idag mår jag 100 ggr bättre, och genom SLAA har jag tillfrisknat och lever ett sunt liv idag.

  Mejla mig om du vill på niklas12steps@hotmail.com så kan jag ge dig lite kontakter till andra som varit i din situation och hittat en väg framåt

  Mvh
  Niklas M

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Kan inte sluta vara otrogen…
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten