Hur vet man?

Detta ämne innehåller 7 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Omar 1 år sedan.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2731 Svar

  Danielle

  Hej!
  Hur vet man om man har ett problem?
  Jag börjar bli orolig för mig själv, mår inte längre bra av val jag gör som kommer till kärlek.. Sex har slutat betyda något för mig. Börjat fundera om det kan vara så att jag har ett missbruk.. Men hur vet man? Gjorde det där självtestet.. Fick 18 “poäng”..?!?

  #2786 Svar

  Tacksam Tillfrisknad

  Det faktum att du funderar över det, och att du söker upp information om det pekar på att det finns något där…
  Det behöver ofta gå ganska långt innan man ens gör det.

  Om du vill kan du ta kontakt me mig på niklas12steps@hotmail.com så kan jag hjälpa dig att förstå mer huruvida du är beroende eller inte. Du måste själv komma fram till bu eller bä, men det är hjälpsamt att prata med andra för att se om man identifierar.

  Jag kan också sä’tta dig i kontakt med andra i gemenskapen om du hellre skulle vilja prata med nån annan.

  Mvh
  Niklas

  #2817 Svar

  Kerstin

  Hej. Jag har problem med relationer. Fick 15 på testet
  Avsky otrohet, har aldrig utsatt någon men själv blivit utsatt 2 ggr.
  Önskar gärna en relation men inte till priset av att jag blir sårad. Vill få vara mig själv men dras till män som ger dubbla budskap. De är oerhört uppvaktande till en början. När jag börjar besvara dem genom att våga visa min kärlek blir de avstängda o återhållsamma. De avvisar mig såfort jag börjar fatta tycke för dem. Tror du att SLAA möten kan vara ngt för mig?

  #2822 Svar

  någon

  Du Niklas att du anger en hotmail adress och vill ha kontakt med denna tjej?
  Du är säkert en av andra snusk gubbar som försöker använda utsatta tjejer för din egen vinning
  och förstöra mer av hennes liv…..

  #2823 Svar

  Tacksam Tillfrisknad

  Hej någon!

  Jag tänker att du har en genuin omtanke om andras välmående och blir oroad när någon skriver så där och ger ut en email-adress.

  I mitt fall så är det dock så att jag är en tillfrisknad sex- och kärleksmissbrukare, som varit med i SLAA i flera år nu. Som en del av att jag själv har blivit hjälpt av andra i SLAA, så hjälper jag nu andra som lider av detta problem. Det är en del av det arbete som jag nu gör på daglig basis för att fortsätta tillfriskna och leva ett sunt liv.

  Jag ger ut min mejl till både män och kvinnor, det spelar ingen roll för mig. Syftet är att prata om hur man kan tillfriskna från denna problematik.

  Om du vill delta positivt i samtalen på detta forum är du välkommen. Om du endast vill kasta anklagelser åt höger och vänster får du gärna avstå. Det skapar bara dålig stämning.

  Om du själv har problem med sex och kärleksmissbruk är du välkommen att skriva på detta forum, och om du vill får du också mejla mig.

  Tack

  #2824 Svar

  Carmen

  Hej Danielle och Kerstin!
  Det är inte så lätt i början att veta om man är sex- och/eller kärleksberoende (eller på vilket sätt). Mitt förslag är att ni provar att gå på ett möte och se hur det känns och om ni känner igen er i vad de andra delar om. Eftersom alla möten är olika kan det också vara bra att gå på några stycken innan man bestämmer sig för att ta emot den här typen av hjälp. Känns det läskigt att gå på ett möte (det tyckte jag första gången) så kan jag jättegärna svara på ev frågor först på carmen.slaa@gmail.com. Är dock inte snabbast i stan på att svara just email. Om ni bor i Stockholm eller har vägarna förbi i maj så kommer det vara ett konvent här (olika möten, olika teman) som är öppet även för de som inte anser sig vara sex- och kärleksberoende. Det kan vara ett bra ställe att börja på om man inte vet men vill höra mer om vad det här är och hur man kan få hjälp.

  Någon: Det är läskigt med män på nätet som man inte vet någonting om. Jag har själv utsatt mig för snuskgubbar (inte i det här forumet), vilket är en av många anledningar till att jag gick på mitt första möte för 8 år sedan. Jag råkar veta att Niklas inte är en sådan utav tvärtom en av många i SLAA som jobbat stenhårt på att slippa utagera i gamla missbruksmönster och nu vill hjälpa andra, precis som jag och precis som de flesta som tillfrisknar från sex- och kärleksmissbruk. Känns det otäckt att kontakta någon så här online så går det jättebra att maila SLAA:s riksgruppen istället (rikgruppen@Gmail.com). Det går också bra att maila någon av grupperna som man funderar på att besöka.

  #3045 Svar

  Marcus

  Hej! Det finns två enkla frågor som man kan ställa sig själv ifall man är osäker på om man har ett beroende:

  1. Om jag VERKLIGEN vill sluta, kan jag då göra det själv och utan att börja igen?
  2. När jag använder, sex eller porr eller vad de nu än är, har jag då någon kontroll över den mängden jag konsumerar?

  Om svaret är nej så kan de vara så att jag lider av den här så kallade beroendesjukdomen.

  Flera hjälpsamma tips har skrivits i tråden men jag passar på att slänga iväg min mail också: slaa.marcus@gmail.com
  Det finns en lösning, i SLAA använder vi 12-stegsprogrammet för tillfrisknande och har du några frågor så är du välkommen att maila mig, men du kan även gå på ett möte.

  Marcus

  #5379 Svar

  Omar

  Hej,
  Forumet började med frågan om tolkning med poäng. Vad hände där?
  Jag vill också veta hur jag ska tolka resultatet…

  Om SLAA läser detta så vill jag gärna att ni kanske skriver på självtest sidan att var gränserna går och hur man ska tolka resultatet.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
Svar till: Hur vet man?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten