Hur får man sin sambo att förstå?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Emelie 1 år, 1 månad sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5019 Svar

  CA

  Hej

  Har just erkänt mitt beroende för mig själv och börjat gå hos en psykolog och kommit ut med det för min sambo, har ej varit fysisk otrogen mot henne dock via chattar och porr.
  Problemet är att hon var stöttande i början även om hon pga. hon kommer från en annan kultur och tror inte att detta missbruk finns.

  Men sedan för hon för sig att hon vill se mina chattar, tycker det var bara dumt men hon tvingade mig att ta fram dem, är är kanske inte den roligaste läsningen för någon. Hon hotar ena stunden med att lämna mig andra med att vara kvar under olika förutsättningar mm men hon vill ändå inte tro att jag lider av ett missbruk och hon tror att efter ett besök hos psykologen är jag frisk, jag vet att jag har en lång tuff resa framför mig, då jag har jagat dessa kickar av olika slag länge. Jag vet att detta kommer att ta tid att lyckas plana ut mina behov av tillfredställelse.

  Jag vet att jag har sårat henne vet om att jag har gjort henne illa med detta, men är så jobbigt att hon inte vill förstå att det är ett missbruk, har bett henne läsa på men det hjälper inte, tänkte tipsa henne om S-Anon men hemsidan är nu för spelmissbrukare? Vart kan jag hänvisa henne för att hon skall förstå?

  För känner att jag måste lämna henne om hon kommer att fortsätta så här då hon gör bara att jag mår sämre som det är nu. Även om att hon ibland säger att hon vill stötta mig. Men vill vinna henne tillbaka och få tillbaka hennes förtroende men vet att det är en lång resa, men vill att hon skall förstå detta med att det inte går att lösa med en kvickfix hon tycker att det bara är att sluta.

  Tacksam för tips!

  CA

  #5175 Svar

  Daniel

  Hej,

  1. Gå på möten och ev terapi. Du behöver i första hand ta hand om dig själv och tillfriskna, detta ger dig kapaciteten att fatta sundare beslut och ökar din förmåga att lösa situationen du är i.
  2. Uppmana henne att gå på s-anon eller anhörigterapi. Eller visa henne böcker som “Det är inte kärlek – när sex blir en drog” av Erik Sundby eller om hon är bättre på engelska “Out of the shadows” Patrick Carnes. Läs dem själv för övrigt.
  3. Var öppen och ärlig mot henne men undvik att visa eller prata om detaljer, det kommer bara att såra i onödan. Var vaksam så att du inte använder tillfriskning för att, medvetet eller omedvetet, få henne att stanna i relationen.
  4. Om hon inte är intresserad av att tillfriskna tillsammans med dig eller står fast vid att du inte är sjuk utan bara en skitstövel så kan du inte tvinga henne att ändra uppfattning, utan du får själv bestämma hur du ska handla när det kommer till relationens vara eller icke vara.

  #5220 Svar

  Sara

  Daniel!

  Skaffa dig en sponsor snabbt ! Gör handlingarna som programmet rekommenderar och visa för henne genom det att du tillfrisknar.
  Detta är en progressiv sjukdom som blir värre om den förblir obehandlad. Så även om du slutar utagera så kan sjukdomen växa starkare, om du inte handlar på¨nytt sätt. Lycka till. Mvh

  #5395 Svar

  Emelie

  Hej,
  Jag var tillsammans med min pojkvän i två år och de sista månaderna var vi sambos då han flyttade in hos mig. Många underliga saker hände men det fanns alltid ett svar på allt, alltid någon konstig förklaring på något konstigt som hänt. Han var dålig på att passa tider och sov ofta borta hos sina vänner i andra städer. Jag tröttnade på att han var så dålig på att planera och ville att han skulle visa mig respekt. Varje gång vi bråkade var det alltid storslagna ursäkter om hur mycket han älskade mig, att jag var hela hans liv och att vi måste kämpa för att vi ska bli gamla ihop. Han skulle bli bättre och jag trodde på honom.

  Tills en dag då jag kom på honom att han varit otrogen och konfronterade honom med att han dragit hem ett ragg till min lägenhet efter att han försökt städa ur mig ur hemmet. Han blånekade allt. Han grät och bad och sen började han spy, det kändes inte som en normal reaktion om man inte gjort något. Jag hittade en av tjejerna på hans telefon och började reda ut härvan genom att ringa runt. Vid det laget så blev han helt kall och bara gick och jag har inte sett honom sen dess. Han hade tre andra flickvänner på andra orter och jag har ingen aning om hur många andra han träffat via dejtingsajter.

  Han hade ljugit för dom om allt; jobb, plugg och bostadssituation, han hade beskrivit en grandios och framgångsrik bild av sig själv och de var lika chockade som jag. Under våra år tillsammans har han hela tiden haft minst en annan flickvän.
  Han bad mig aldrig om hjälp eller erkände någonting, och jag är lämnad kvar och förstår inte. Hela min framtid och verklighet rasade samman. När man helt saknar referenspunkt i sin verklighet vet jag inte alls vad som är på riktigt längre. Jag kan inte fråga honom heller då han bara fortsätter att ljuga.

  Hur kan man göra såhär mot en annan människa?
  Mitt liv de senaste två åren känns som en lögn, hur kan man titta någon i ögonen och säga att man älskar den för att sedan städa undan mina saker och bjuda över badoo-ragg?
  Hade han någonsin några känslor för mig? Hade han det för de andra tjejerna? Kan man vara kär i flera personer samtidigt?
  Vad driver en att göra såhär? Varför var jag inte tillräcklig? Trodde han på riktigt att vi skulle bli gamla ihop eller utnyttjade han mig hela tiden?
  När mår man dåligt, när man söker upp raggen eller av skammen efteråt? Kände han ens skam?
  Hur mår han nu?

  Jag är förvirrad, jag förstår ingenting. Jag skulle uppskatta att få det förklarat av någon med insikt i vad relationsmissbruk faktiskt är.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Hur får man sin sambo att förstå?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten