Hjälp sökes!

Detta ämne innehåller 6 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Karina 3 månader, 4 veckor sedan.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8815 Svar

  Erik

  Hejsan.
  Skriver detta i desperation då jag inte vet hur jag ska lösa det,eller vet vad jag kan göra?
  Jag har en son som lever i ett 9-årigt förhållande i Västra Götaland,och med en underbar dotter på 1,5 år. Men som situationen ser ut nu kommer hans beroende av att sexchatta med andra kvinnor rasera allt detta….
  För något halvår sedan berättade dom detta för mej och min fru,kom som en chock,men föraktar han inte,utan vi vill hjälpa dom att få ett fungerande familjeliv till alla pris,det han sysslar med är ingen “defekt”,utan ett beroende precis som han hade använt droger eller liknande.

  Han är medveten om sina problem,gått hos terapeut,lovat sin sambo,(och även oss) att sluta,men faller gång på gång tillbaka.
  Nu ringer han till mej,gråter,bönar och ber om hjälp,men jag vet inte vad jag ska göra? Jag kan bara tala om vad jag tycker,vad som blir konsekvenserna av hans handlande osv,men saknar kunskaper om detta!!

  Jag tror han måste få hjälp av någon som kan sätta sej in i hans situation,har varit med om det själv och kan ge en annan syn på allt.
  Han är medveten om att han “gör fel”,och att han sårar sin sambo och andra omkring sej,men han kan inte hejda sej säger han…..men jag VET att han VILL sluta,därför ber han mej om hjälp!
  Det gör mej sååå ont att se han,och framförallt hans underbara sambo lida,och se deras lilla familj splittras,och jag vill göra allt som står i min makt för att försöka rädda deras situation.
  Han vet nog inte hur han ska göra för att bli kvitt sitt missbruk,det är nog därför han ropar på hjälp av mej….därför försöker jag hitta ett sätt,och putta in han på den vägen,helt enkelt visa,eller förmedla kontakten till var han kan få hjälp.
  När dom ber om hjälp MÅSTE jag göra allt jag kan för att hjälpa dom in på rätt väg!!!

  Så snälla,finns det någon som vet hur eller vad jag kan göra,eller vilka kontakter jag kan förmedla för att hjälpa dom??

  #8816 Svar

  Rebekka

  Du kommer nog inte gilla mitt svår, men jag skriver ändå.
  Jag är gift med en man, vi har hus och tre barn ihop. 15 år tillsammans… men han är sexmissbrukare.
  Man kommer till en punkt ut då man inte längre orkar, och jag tror att det är först då som den som är missbrukare inser konsekvenserna. Om inget händer så kan man ju fortsätta, eller Hur?
  Nej det hjälper inte att bara prata med nån som varit i samma situation. Antingen söker man hjälp och hoppas att det hjälper (det vet man ju först efteråt och det tar tid) och verkligen försöker. Det finns bra intensivhjälp om man prioriterar att lägga pengar på det.

  #8817 Svar

  Erik

  Hej och tack för svaret!
  Och ärliga svar uppskattas,är ju precis det du skriver,hjälp behöver han men jag vet ju inte riktigt vilket håll jag ska peka han åt.
  Bra hjälp och intensivhjälp?
  Vad innebär det,och var ska han vända sej då?
  Återigen,tack för ditt ärliga svar,och jag tror han är i det stadiet att han inser han inte klarar att lösa det själv….krävs nog en stor portion mod att våga erkänns för sin pappa en sån här sak,och be om hjälp.

  #8818 Svar

  Andreas B

  Hej Erik!

  Det finns många människor som har problem med sex, pornografi och otrohet. I de allra flesta fallen så löser sig såna här saker av sig självt, oftast när personen fått jobbiga konsekvenser han eller hon inte vill upplev igen. För en normal människa är det inte svårt att avstå i sådana fall.
  Jag fick själv massor av konsekvenser, sådana som skulle få en normal människa att sluta utan problem, men inte mig. Jag provade alla möjliga sätt att sluta, medicinering, låsa datorn och terapeutiska metoder. Men ingenting fungerade för mig.
  Jag kom i kontakt med 12-stegsprogrammet och en person som hade samma problem som jag, och han kallade sig själv för sexberoende. Han beskrev hur det sett ut för honom och hand desperata försök att sluta med sina beteenden och hur han, precis som jag, totalt misslyckats. Jag hade aldrig träffat någon som hade samma problem med sex som jag, och ännu bättre, hittat en lösning på sina problem. Han hade gjort de 12 stegen för sexberoende och hade fått vara fri från dessa beteenden.
  Jag gjorde samma program som han och får idag vara fri från de här beteenden, och jag är mycket tacksam för det.

  Du kan ge honom min email-adress om han vill prata med någon som kanske är som honom.

  Min email är andreas.12steps@outlook.com

  Givetvis kan även du skicka ett mejl om du har fler frågor!

  Ha det fint så länge!

  / Andreas

  #8819 Svar

  Erik

  Tack Andreas!!
  Som du beskriver det,är han nog i samma position som Du varit….han vill bli kvitt det,”håller upp”,men faller tillbaka.
  Och han säger ju nu att han inte kan sluta utan hjälp,därför har han öppnat sej och ber sin familj att hjälpa honom.
  Och som förälder är det min förbannade skyldighet att göra allt jag kan för att hitta en väg ut för han!
  Tack igen,och ska förmedla din mail till honom,är hemma igen på söndag,och åker hem till dom då….vill ta detta “IRL” med honom.
  Tack!!

  #8830 Svar

  Johan

  Erik – Om han verkligen behöver snabb och effektiv hjälp så vet jag av egen erfarenhet att det bästa är att söka upp en klinik med proffs som arbetar med dessa frågor på heltid. Det kostar (ca 4 000 kr / månad för standardprogrammet), men det hjälper helt klart.

  [länk raderad av moderator]

  • Det här svaret redigerades 3 månader, 2 veckor sedan av  admin.
  #8902 Svar

  Karina

  Hej Erik. Hoppas du hittar det du söker för din son!

  Hej Johan.
  Vi har givetvis olika erfarenhet av missbruket och vad som fungerar bäst.
  Givetvis kan du hänvisa till kliniker eftersom det hjälpt dig, och det är mycket lätt att hitta dem genom att söka på nätet.
  Men företag har inte annonsplats här just eftersom de tar betalt för det samma som vi erbjuder, och Slaa vill stå fritt från andra organisationer.
  Jag ber dig därför ta bort länken.

  (Vi är många som finner tillfrisknande av sex-och kärleksmissbruket genom Slaa effektivt. En viktig hörnsten är att Slaa är gratis. AA, som är våra föregångare, arbetar på precis samma sätt och har hjälpt miljoner människor världen över sen 1935. Vi har själva missbrukat och tagit oss ur det genom Slaa. Vi hjälper varandra genom att vi helt enkelt vet hur vi själva gjorde. )

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
Svar till: Hjälp sökes!
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten