Hjälp

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Therese 3 år, 4 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2130 Svar

  DinMilla

  Jo det är så här att jag är en gift kvinna med barn / man . Allt började efter 5 års förhållande då jag upptäckte att han inte var ärlig och efter många omständigheter / händelser träffa jag andra vid sidan om vårt förhållande , destruktivt och med el utan alkohol (nu senare utan )
  Det fortsatte och har nu gått snart 14 år . Det river liksom upp inom och blir en oro som bryter ut i destruktivitet . Jag gjorde testet och hade nästan alla punkterna , vilket är skrämmande . Jag har ett rutinmässigt äktenskap och nästan ingen sex och en del chaffs
  Frågan är hur ska jag sluta missbruka sex och hur ska jag bli lycklig i mitt äktenskap ? Hur hittar vi varandra igen ?

  #2131 Svar

  Richard

  Hej DinMilla,

  Välkommen hit:)

  Jag heter Richard. L och är medlem av Slaa Malmö.

  Du skriver att du kunde identifiera dig med tecken på sex och kärleksmissbruk och då kan det vara så att du är missbrukare.

  Jag tänkte beskriva sjukdommen så kan du se om det stämmer in på dig.

  Sjukdomen har tre delar, en fysisk, en mental och en andlig.

  Vi börjar med den MENTALA delen.

  Vårt tänkande är skadat och fast I en besatthet av att vi tror vi kan hanskas med vårt beroende, att vi har kontroll.
  Våra tankar kan säga till oss att det är okey att missbruka lite, det kommer inte att bli som sist, den här gången ska det inte gå så långt. Vi kanske börjar kämpa med tankarna fram och tillbaka…ska jag, ska jag inte. Om vi har den här sjukdomen så brukar missbrukstankarna vinna I slutändan och vi börjar missbruka igen.
  vi kommer ur det med ånger och rädsor och bestämmer oss för att alldrig göra det igen…men så en dag kommer tankarna igen och vipps vi är tillbaka och vi undrar hur kunde det här hända igen. Det här fortsätter om och om igen.

  Nu till den FYSISKA delen.

  När väl den sjuka tanken om att börja missbruka lite har tagit överhanden och vi börjar vårt utagerande så tar den fysiska delen vid. Vi har en så kallad allergi. Den tar sig uttryck I att det skapas ett “oemotståndligt begär efter mer” av det vi gör när vi missbrukar och vi kan inte sluta när vi väl har börjat utan det tar slut av sig sjäv. Precis som en nöt allergiker får en omedelbar reaktion om hon äter nötter så får vi en direkt reaktion I kropp och sinne som gör det praktiskt taget omöjligt för oss att sluta missbruka när vi väl har börjat. Och kom ihåg att vår mentala besatthet driver oss tillbaka in i utagerandet och vi är tillbaka där vi började igen.

  Den sista delen är vår ANDLIGA brist.

  Den tar sig utryck I rastlöshet, missnöje, och irritation. Vi är inte nöjda med vad livet ger oss och vi kanske har problem med våra relationer, känslor, arbete, depression, rädslor, självömkan och illska mm. Allt det här gör att vi blir självcentrerade och själviska individer och där har vi roten till hela vårt missbruk. För oss är livet problemet, det är otillfredställande och vår lösning har varit vårt sex och kärleksberoende för att den ger oss en kick och vi glömmer livet och alla problem. Nu har även vår lösning tagit överhanden och bidrar med full kraft till problemet och vårt liv har blivit ohanteligt. vi kan inte sluta missbruka även om vi ärligt vill! Då har vi blivit hopplösa sex och kärleksberoende! alltså vi kan inte tillfriskna med hjälp av egen kraft eller någon annan människa. Vår ända lösning är att finna en högre kraft som kan avlägsna vårt sjuka sätt att tänka och handla. Det är just det som dem 12- stegen är till för och det är den enda lösningen på vårt problem som vi har att erbjuda här på Slaa men det är en fantastisk lösning och en som fungerar om vi är villiga att arbeta med den.

  Jag hoppas du finner vad du behöver här I vår fantastiska gemenskap.

  Fortsätt gärna att fråga och se om du hittar ett möte att gå på.

  Tack för att du skrev in till forumet:)

  Richard. L

  #2132 Svar

  Håkan SLAA Kalmar

  Hej!

  Det viktiga är att du på något sätt börjar jobba med dina trauman, bindningar genom terapeut, gå på SLAA möten, behandling mm, som orsakar dina sexuella utageranden, jakten på bekräftelse mm. Sen behöver ju även din man se sina problem, låter som han lider av ett medberoende. Lycka till!

  Med vänlig hälsning Håkan

  #2140 Svar

  Therese

  Hej! Jag känner igen mig i det du beskriver. Jag har hittat min lösning genom de 12 stegen och funnit mig själv och fått friheten att inte behöva agera ut. Om du vill ha kontakt med fler kvinnor i programmet kan du mejla mig och få vidare kontakt med andra kvinnor i SLAA. kram. /Therese

  Min mejl: tes_san_89@hotmail.com

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Hjälp
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten