Förälskelsenarkoman?

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Niklas M 1 år, 4 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5003 Svar

  Joe

  Hej!
  Jag vet inte om jag hör hemma i SLAA. Det verkar handla mycket om sex och det är inget problem för mig. Så här ser det ut:

  Det är alltid samma visa. Jag stöter på någon kvinna på en fest eller i någon annan social situation. Det går ganska fort att avgöra om hon är intresserad och då drar relationsgeneratorn igång. Värt att poängtera är att jag visar aldrig intresse först. Jag går inte fram till någon som jag kan vara intresserad av. Det är alltid så att de väljer mig först.

  När allt trummat igång så går det som efter ett manus. Jag blir förälskad upp över öronen. Bedyrar min kärlek och börjar snabbt prata om att flytta ihop och få igång ett gemensamt liv. Det är också viktigt att förstå att jag tror på allt det här själv. Det är alltså ingen ond plan. Jag är övertygad om att det ska funka den här gången.

  Det går tre månader. Man kan ställa klockan efter det här. I tre månader är allt hur bra som helst. Allt känns lätt, enkelt och självklart. Sen är det som om proppen går. Jag kan vakna en morgon och bara känna att jag måste bort därifrån. Nu! Jag kan inte stanna en sekund till. Helst av allt vill jag aldrig mer se henne.

  I min enfald så tror jag att jag kan jobba bort den här känslan. Jag försöker skärpa mig. Jag försöker förklara hur det känns. Jag blir själv psykiskt nedbruten av det här och hon fattar förstås ingenting. Till slut säger jag upp mig. Säger att jag inte är kär. Säger att jag mår för dåligt för att kunna forsätta. I det här läget har vi redan sagt att vi älskar varann.

  Som om det här inte var nog: Efter 2-3 veckor hör jag av mig igen och frågar om vi kan ses igen. Jag har tänkt över saker och ting. Igen: Jag tror verkligen på det här. Jag hittar inte på alls. Vi ses igen och igen känns allting enkelt, lätt och självklart. Här brukar det ta en månad innan jag vaknar upp en morgon och måste iväg. Här blir det också omöjligt för mig att ha henne i närheten alls. Det är som att ha en klump kryptonit i knät. Jag står inte ut med hennes närvaro. Jag har lovat en massa gånger att jag inte ska göra slut igen. Hon har byggt upp ett förtroende för mig igen efter förra gången jag gjorde slut och nu krossar jag det på det mest obarmhärtiga sätt. Jag gör slut igen.

  I de flesta fallen så är de helt förstörda vid det här laget. Jag försöker ha kontakt med dem även efter men skammen och skulden är för stor för att det ska hjälpa. Jag får gå och se mig över axeln. Jag blir nojjig och fyll av självhat. Hur kan jag göra såhär?! Jag säger till mig själv att det här inte får hända igen men snart är det någon som ser på mig på det där sättet och så börjar allt om.

  Jag orkar inte mer. Jag skäms som en hund. Jag hade nyligen lagt ut mig på Tinder och mitt senaste ex hittade mig. Det fanns ingen ände på hur illa hon tycker om mig och det lät hon mig veta via sms. Hon sa att jag knarkar förälskelser. Det är nog ingen dålig beskrivning. Jag bör också nämna att jag är nykter alkoholist och går på möten för det.

  Vad ska jag göra? Hör jag hemma här?

  #5006 Svar

  Niklas M

  Hör du hemma i SLAA? Utan tvekan ja.

  SLAA heter Sex och kärleksberoende av en anledning, dvs vissa har mest problem kring sex, vissa har mest problem kring förälskelse/relationer/kärleksrelationer, vissa har problemet som kallas anorexi, dvs att tvångsmässigt avstå från nåt av det tidigare nämnda. Vissa har alla problemen samtidigt i en salig röra. Alla e olika i hur deras mönster ser ut.

  Men alla i SLAA har, eller har haft samma problem på det sättet att det kommer en dag när konsekvenserna av ens sätt att leva blir outhärdliga, men till och med då är vi oförmögna att sluta eller varaktigt förändra beteendemönsterna, utan ramlar dit igen o igen. Det har alltså blivit tvångsmässigt och på vissa (eller många) sätt har vi börjat leva mot våra egna önskningar om hur våra liv ska se ut.

  Ett missbruk får ofrånkomligen konsekvensen att många runt omkring blir skadade. Så även i ditt fall uppenbarligen.

  Du är välkommen att mejla mig på niklas12steps@hotmail.com

  Och gå på ett SLAA-möte, titta i listan här på sajten

  Och ja, det går att tillfriskna och få hälsosamma relationer. Det vittnar många om i SLAA

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Förälskelsenarkoman?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten