Förälskelseberoende, dejtingplan mm

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Lotts 9 månader, 1 vecka sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6327 Svar

  EA

  Sitter här i kölvattnet av en knappt påbörjad relation, som kört igång mitt beroende på högsta volym. Jag är en relations-/kärleksberoende kvinna som vill dela med mig av mina tankar kring det här. Det är som om varje relations-start följer ett manuskript, och med en ganska återkommande rollbesättning också. Det är som om jag träffade samma man om och om igen, fast han kommer i olika skepnader. Jag lyckas jämt gå på niten att de män jag träffar visar sig vara emotionellt otillgängliga, trots att de verkat närvarande och relationsinriktade tidigare. Hör till saken att det är väldigt sällan jag träffar någon jag blir intresserad av. Det är en av mina karaktärsdefekter tror jag, att jag har så enormt svårt att bli intresserad och attraherad av en annan människa. Jag känner nästan avsmak och vämjelse inför blotta tanken att ta på någon människa. Men när jag blir förälskad, vilket händer sällan men nån gång i decenniet iaf, vill jag inget hellre än att nästan bli ett med den människan, smälta samman.
  Efter några veckor av dejting och lite smått “relationsinledande” börjar de dock bli alltmer diffusa och svåra att nå, de hör inte av sig och verkar försöka försvinna upp i rök. Jag märker att “något” har ändrats och att deras intresse svalnar lite. Det är vid denna punkt jag inser att beroendet kickat in. Ångesten som är igång i mig då är så vedervärdig att det liknar inget annat. Ångesten att gå och undra, inte veta, ana att man är dissad och ratad men försöka övertyga sig själv om att det bara är inbillning och att det ju var så fint när vi sågs sist, osv.
  När man sedan äntligen träffas igen brukar det antingen kännas lite konstigt och kymigt, avslaget på något vis, och inte sällan är det vid detta laget som jag får reda på att de inte är redo för någon relation. Jag känner en väldig massa ånger då, jag ännu en gång gått för snabbt fram och inte hållit mig till dejtingplanen som SLAA föreslår, att jag frångått mina egna värderingar, att jag inte vågat ta det lugnt, och att jag liksom “hängett” mig för snabbt, innan jag känt mig säker på att vi har en relation etablerad. Jag påminner mig om texten från SLAA’s steg att betrakta sex som en biprodukt av kärlek, gemenskap osv och förbannar återigen mig själv för att jag frångått detta trots att jag hela tiden vetat om att det är så det är, och att det är så jag vill ha det, men ändå lyckas jag inte.
  Vad jag förstått med åren, är att jag själv har svårt med närhet och intimitet, och att det troligtvis därför är lättare att vara olyckligt förälskad eftersom det då inte blir någon relation, och inga verkliga risker tas. Jag har försökt jobba med detta, både i stegen och i terapi. Men ändå sker det enligt samma manus gång på gång. Det är ju inte så att man kan se på männen att de är emotionellt otillgängliga. Det märks inga tecken på det alls inledningsvis. Ska man fråga det helt enkelt? Men hur sannolikt att man får ett sant svar? Och skulle jag i ärlighetens namn bry mig om vad han sade i det läget – om jag redan blivit förälskad? En annan bit jag börjat förstå om mig själv, är att jag är så uttråkad av mitt eget liv att jag blir som “föryngrad” när det kommer in någon i mitt liv. Det är som en flykt ut ur mitt eget gråa torra liv.
  Jag skulle vilja följa SLAA’s dejtingplan någon gång, och om någon har provat att verkligen hålla sig till den så skulle jag gärna vilja höra hur det har gått.
  Det här blev ett långt inlägg, hoppas någon orkat läsa.. Tack i så fall. Ville dela mina tankar. Känner mig oerhört ensam.

  #7604 Svar

  Anna

  Hej och tack för delningen. Jag vill bara kortfattat skriva att jag följt min datingplan och hade inte sex förrän efter 3 mån. Jag är helt säker på att jag hade skrämt bort honom utan den. Jag lider ändå innan jag vet vad det ska bli men det är hanterligt. Förhållandet höll några år innan jag avslutade det. Lycka till 🙂

  #8759 Svar

  Lotts

  Hej!
  Jag skulle fråga om du varit i tillbakadragandet tillräckligt länge och om du fortfarande ser på relationer som något som ska lösa alla dina problem? Fundera på att ta ett år eller mer helt utan relationer och se vadxsom händer i det.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Förälskelseberoende, dejtingplan mm
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten