Finns det någon som kan hjälpa mig?

Detta ämne innehåller 4 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Johny 1 månad, 1 vecka sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9058 Svar

  Behöver hjälp

  Jag är en man som närmar mig 40. Jag har kommit till insikten att jag behöver hjälp. Jag har grävt ner så mycket inuti mig sj under en så lång tid att jag inte kan hantera det längre. Jag har en respektive som inte känner till den här sidan av mig. Jag vill så gärna öppna upp mig för henne och förklara, bearbeta och gå vidare, men jag vet inte om jag borde? Hon har otroligt dålig självkänsla med en historia av självskadebeteende och är extremt svartsjuk, därför är jag rädd för att berätta, jag är rädd att det gör mer skada än nytta. Det bästa vore kanske att lämna förhållandet och sedan gå in i programmet.
  Jag skulle gärna komma i kontakt med någon jag kan mailväxla med, som jag kan öppna mig för och som kan hjälpa mig agera rationellt i det här. Jag har varit i kontakt med några tidigare, men dem jag varit i kontakt ger mig nummer jag kan ringa och vill få mig att gå på möten med detsamma. Jag är inte där ännu. Jag behöver ta stegen som är rätt för mig att ta, och mitt första steg är att få hjälp av någon som jag kan mailväxla med och öppna mig för i skrift. Finns det någon som kan ge mig det stödet? Vore evigt tacksam…

  #9060 Svar

  Programvän

  Hej

  Vad bra att du ber om hjälp! Ett stort första steg. Om du inte är redo för fysiska möten, har du testat distansmöten via telefon?

  Jag är kvinna och inte rätt person att ha mejlkonversation med men det jag kan säga är att hjälp finns att få. Vad som är bäst i er relation är svårt för någon annan att avgöra och råd gällande äktenskapliga förhållanden bör undvikas. Men viktigt gällande tillfrisknande är att fokus på sitt eget tillfrisknande och för sin egen skull är viktigt. En partner kan inte räddas eller rädda någon annan. En bit in i tillfrisknande kan ny relation till varandra utvecklas. Men det krävs jobb på sitt eget och det underlättar om även partnern kan fokusera på sig själv. Vet hon något om ditt beroende eller är hon helt ovetande? Det finns anhöriggrupper hon kan hitta stöd i för egen del.

  Vi är maktlösa inför vår sjukdom men det finns hjälp. Möten, sponsor och steg är fantastiska verktyg när du känner dig redo. Du är inte ensam.

  Lycka till!

  #9128 Svar

  Sponsorlistan

  Hej!

  Kontakta oss på sponsorlistan@slaa.se så kan vi hjälpa dig med kontakter!

  #9217 Svar

  Nykter sexmissbrukare

  Hej Behöver hjälp!

  Resan till tillfrisknande ser olika ut för oss alla. Om du tycker att delning via mail är en bra början för dig så gör du rätt i att börja där. Många av oss bär på tunga berättelser som är svåra att dela.

  Om du registrera en anonym e-postadress och lägger ut den här, så kan jag maila dig och vi kan ha en mailkonversation där du delar om dina upplevelser och jag kan spegla med mina upplevelser av sjukdomen.

  Det är inget sponsoråtagande från min sida. Bara att vi delar med varandra via mail.

  #9624 Svar

  Johny

  Känner igen mig precis i det samma som trådskaparen, hoppas det inte gör något att jag kapar den lite. Är inte heller där att gå med i en grupp, behöver finna styrkan till det först. Få skriva av mig och berätta, är något som man hållit inom sig väldigt länge, inte ens den bästa vännen vet något. Skäms så för att berätta. Tankarna på sex finns alltid där, även nu när jag skriver här.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Finns det någon som kan hjälpa mig?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten