Film

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Niklas 3 år, 3 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1143 Svar

  kia

  Såg att det finns en ny film som heter thanks for sharing. tror att den kan vara intressant.

  http://thanksforsharingmovie.com/

  kom gärna med andra filmtips ifall ni vet någon film som berör *oss*. eller någon film som berört/hjälpt dig.

  #1144 Svar

  En i gemenskapen

  Hej Kia,

  det finns en del filmer som behandlar ämnet, men jag vågar inte nämna de här på forumet för att många av dem kan uppfattas som triggande.

  Mvh

  Eig

  #1145 Svar

  kia

  Ja, du har rätt i att en del filmer kan säkert uppfattas som triggande. Sen tror jag att man även kan lära sig nåt av filmerna, och bli mer medveten om hur man tänker och agerar genom att se vissa filmer..

  Mvh
  Kia

  #2265 Svar

  Niklas

  Jag är filmälskare och faller ofta för filmer som skildrar människans besvärliga natur. För ett antal år sedan försökte jag hitta en film om just sex- och kärleksberoende, vilket inte visade sig vara så lätt. De flesta filmskapare tycks inte vara så pålästa på ämnet och drar sig från att skildra det då det ter sig en aning kontroversiellt.

  En regissör som dock vågade sig på detta ämne var Steve McQueen (12 Years a Slave, Hunger), med filmen Shame som släpptes 2011. Det är en väldigt konkret och känslosam skildring av en man som ständigt förlorar sin självkontroll och söker tillfredsställelse genom intimitet och flyktiga relationer. I berättelsen vävs även hans syster in vilket ger ett psykologiskt perspektiv på vad orsakerna till hans problematik kan tänkas vara. Det är ingen film som ger tittaren några klara svar, utan här får tankeverksamheten och känslorna arbeta väldigt mycket.

  En av mina personliga favoritfilmer från senare år som jag ofta rekommenderar människor som inte riktigt förstår vad sex- och relationsberoende kan innebära. Kolla gärna in trailern på Youtube då den är väldigt bra på att förmedla känslan i filmen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Film
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten