Den som går bredvid

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  S 1 månad sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #9636 Svar

  Anna

  I så många år har jag gått vid hans sida. Älskat villkorslöst. Det skulle ju vara han och jag mot världen…Första gången jag kom på honom med att söka sexuella relationer utanför vår var innan vi fick barn. Parterapi under en lång tid och min starka tro om att vi gjorde detta tillsammans gjorde att vi fortsatte leva vidare tillsammans. Livet har loopat och historien upprepat sig gång på gång. Alla timmar av terapi har varit för min skull inte vår. Hangar gjort det för att stilla mitt inre och för att kunna fortsätta sitt parallell-liv med porrsurfande, sexuella kontakter över nätet och även dejtande och sex med andra bakom min rygg.
  Jag har inga principer eller gränser kvar. Jag lever ett liv som jag aldrig skulle acceptera.
  Nu över ett decennium senare verkar poletten trillat ner och han lägger själv ordet sexmissbruk när han pratar om sig själv i sin mun. Han har påbörjat en egen terapi. Jag är den här gången tom och avtrubbad. Var finns hjälp för mig? Jag kan inte fixa min man men jag måste fixa mig själv så jag kan få vara och hitta tillbaka till den jag tappat bort och framför allt för att kunna vara den mamma jag vill vara till mina barn. Hur reser jag mig igen?

  #9637 Svar

  S

  Hej Anna
  Jag är fd anhörig och det finns mycket jag skulle vilja säga som stöd, tröst och kraft till dig. Min egen väg har varit väldigt krokig, fått hjälp på klinik som säger sig hjälpa oss anhöriga men sanningen är den att kompetensen o kunskapen i Sverige ligger ångt efter. Vi anhöriga behöver först o främst stor hjälp att läka de trauman våra partners orsakat oss i sitt missbruk. All crazymaking av lögner och manipulationer är emotionell misshandel som skadar oss på djupet. Det finns fantastiks online terapi via Betrayal trauma recovery, de har en podd o finns även på fb. Gå med i deras hemliga fb sida o ta del av andra kvinnors historier. Det är som möten men online i text. Ju mer stöd, kunskap du samlar på dig om sexmissbruk, Betrayal trauma desto mer kan du skapa sunda gränser o skapa den distans du behöver för att påbörja din läkning. Oavsett din partner tillfrisknar eller ej så behöver du lägga ner det jobb som krävs på att själv läka och bli hel. ”Your sexually addicted spouse” är en mycket bra bok. Podden APSATS är också jätte bra. Via dessa två kanaler kommer du hitta ofantligt mycket bra. Va rädd om dig,

  #10137 Svar

  H

  Hej!

  Precis som du beskriver det Anna, precis så sa min fru till mig med.
  Jag är i ett tidigt stadie men som jag fattat det så finns det ett ställe som heter DBK som ska hjälpa till med anhörigtrauman. Tyvärr var det dyrt och fick en sådär halvbra känsla för det. Men de finns iaf.
  Kolla även med Preventell om de kan hjälpa dig.

  #10148 Svar

  S

  Hej

  Jag har gått på DBK o min fd man, tyvärr gav det inga goda resultat o de saknar enormt mycket kompetens för att hjälpa anhöriga. Kanske hade min fd man o min situation sett annorlunda ut i dag om han hade fått rätt hjälp. Tyvärr blev allt i stället värre för oss o han fick aldrig möhlighet att på riktigt tillfriskna.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Den som går bredvid
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten