Delar lite tankar

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  R 1 år, 4 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4406 Svar

  Jag

  Hej,

  Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Har försökt tillfriskna, eller iafl varit medveten om mitt beroende sedan säkert 5 år. I perioder har det gått bra, men samtidigt eskalerar det i perioder till nivåer jag absolut avfärdar vid nyktert tillstånd så att säga. Jag vet att detta är så typiskt för mitt beteende.

  Jag har en sambo som säkert var startskottet till att jag en gång sökte hjälp. Hon lider av detta, direkt eller indirekt. Jag känner mig feg, för jag missbrukar/tar återfall fortfarande, hon ovetandes.

  Det kan inte fortsätta såhär, jag går i terapi sedan många år men jag är i princip desperat efter att bryta beteendet. Jag förlorar mig själv, och min sambo, i detta.

  Ville dela detta för att finna styrka.

  Tack

  #4407 Svar

  Johan

  Hej Jag! Tack för att du delar med dig av något som även jag känner av. Att ständigt söka efter en lösning på det vi lider av. Att känna sig hel vissa dagar, och helt tom och trasig andra dagar. Har provat att få ordning på mitt missbruk men misslyckas hela tiden. Vet att det finns ett tomrum att fylla och när saker runtomkring blir för mycket så startar hela processen och ett utagerande är nära! Känner mig rädd och svag för att “riva” upp det förflutna. Kämpar med näbbar och klor för att ge sken av ett välmående men känner innerst inne mig ledsen, tom, misslyckad. Lever i ett förhållande sedan 17 år tillbaka och har haft ett porrmissbruk sedan jag var 10-11 år. Jag älskar min sambo och mina barn och vill inget annat än att känna frid och sinnesro… Styrka till er alla.

  #4440 Svar

  R

  Tack för era delningar!
  Känner igen mig enormt mkt i desperationen och när man provat alla mänskliga lösningar: alla egna strategier plus terapi och det ändå inte funkar!

  Det är just det som är så magiskt med 12-stegsprogrammet: det funkar när inget annat funkar, för det angriper grundläggande problemet och fokuserar inte på symtom (ett utageranden är ett symtom tex).

  Det har räddat mitt liv och mitt förstånd för innan jag kom till SLAA så räddade det mig från ett alkohol- och drogmissbruk och när det kommer till sexbiten så funkade ingenting annat än detta för mig.

  Gå på ett möte, lyssna efter likheter och inte skillnader, ta en sponsor och gör de 12 stegen. Det finns även en mail: sponsorlista@slaa.se som ni kan maila till om ni vill ha en sponsor. En sponsor vägleder en genom stegarbetet.

  Varmt lycka till!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Delar lite tankar
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten