Berätta om sexmissbruk

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Tacksam Tillfrisknad 3 år, 2 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2254 Svar

  Dan

  Hej!

  Jag har kommit till insikt om att jag inte kan fortsätta som jag gör. Jag vet att i 12 stegsprogrammet så ingår det att berätta för någon nära om sitt missbruk. Hur gör jag det bäst? Jag skäms så väldigt mycket för de fantasier som jag haft och som jag samtalat med andra män och kvinnor med på nätet. Måste jag berätta allt jag fantiserat om? Räcker det att jag berättar valda delar? Jag känner mig väldigt villrådig kring detta. De fantasier jag har samtalat kring är mycket svåra för mig att berätta för mina nära och kära. Hjälp mig att hitta ett sätt.
  Tack!

  #2268 Svar

  Tacksam Tillfrisknad

  Hej Dan!

  Menar du att du funderar på om du ska berätta för någon närstående om ditt missbruk, eller menar du att du funderar kring hur det går till när du jobbar i de 12 stegen?

  Har du börjat jobba i stegen? Går du på möten?
  Jag försöker bara förstå din situation…

  När det gäller att avslölja / berätta om ditt missbruk för nån närstående, t.ex. fru eller flickvän eller liknande, så är det bäst att berätta väldigt generellt. Absolut inte gå in på varje detalj. Detta kan skada den du berättar för väldigt mycket.

  Om du funderar på såna här saker så är det väldigt bra att prata med andra i gemenskapen (SLAA) om hur de gjorde när de berättade för sin partner (t.ex) och vilka lärdomar de drog av dessa situationer.

  Du är inte ensam i denna situationen. Alla i SLAA har varit där vid ett eller annat tillfälle. Innan jag började jobba i stegen trodde jag att jag aldrig skulle kunna berätta för någon, för jag hade så mycket skam kring vad jag gjorde. Dock kom jag till en punkt där jag insåg att jag var tvungen att ta itu med mitt missbruk och tillfriskna från det, annars skulle jag sakta men säkert gå under. Och iom det så insåg jag att jag var tvungen att berätta.

  Du är välkommen att mejla mig om du vill:
  niklas12steps@hotmail.com

  eller gå på ett möte (om du inte redan gjort det).

  lycka till

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Berätta om sexmissbruk
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten