Är SLAA till för porr?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Y 6 månader, 3 veckor sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #7295 Svar

  Y

  Hej,

  Jag pratade med en präst och fick rådet att ta kontakt med SLAA. Men jag blir osäker när jag läser eran sida. Jag har inte haft en sexuell relation på över tio år, men jag kollar mycket på porr, ofta flera gånger om dagen och onanerar, det går inte en dag utan att jag gör detta. Jag sexualiserar också alla omkring mig och är enormt medveten om kroppar. Jag har dock helt omöjligt för att få kontakt med människor så något sexmissbruk är det inte tal om. Det är psykologiskt och känslomässigt omöjligt för mig att ägna mig år sådant, även fast jag ibland önskade att jag hade en massa sex. Kan man gå på SLAA under sådana omständigheter? Eller är det bara till för dom som har sex med andra?

  Hälsningar
  Y

  #7317 Svar

  Niklas M

  Hej!
  Kort svar: JA.
  SLAA är till för de som har problem med porr.

  Jag var/är en av dem.
  Jag tänkte precis som du skrev. Jag är iaf inte sexberoende / sexmissbrukare. För jag trodde att någon kriteriet för det är att man ska ha sex med andra, ”IRL”.
  Jag själv använde porr och onani väldigt mycket.
  Och jag upptäckte att det ÄR en form av sexmissbruk. Det är samma substanser i hjärnan som skapar sinnesförändringen. Oavsett om ”sexet” sker med dig själv eller en annan person så uppstår samma kemiska processer i kroppen.

  Jag har tillfrisknat från mitt missbruk genom att va med i SLAA och göra de 12 stegen.

  Du är välkommen att mejla mig på niklas12steps@hotmail.com

  Och testa att gå på ett möte om det finns nåt i närheten av den ort där du bor. Det finns även möten på ”distans” via telefon. Se möteslistan.

  Mvh
  Niklas M

  #7319 Svar

  Y

  Tack Niklas, precis det jag ville veta.

  Hälsningar
  Y

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Är SLAA till för porr?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten