Är min sambo missbrukare?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Daniel 5 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8898 Svar

  MP

  Hej!
  Jag har levt i ett samboförhållande med min partner i 3,5år.
  Vi inledde vår relation som vänner till en början, men detta övergick efter några månader till att ha sex. Till en början var vi båda överens om att det enbart handlade om sex, tills vi började få känslor för varandra.

  I hans tidigare relation (som egentligen varit hans enda riktiga förhållande) var han otrogen väldigt mycket. Anledningen till detta har han sagt var dels p.g.a brist på tillit och kärlek men dels också p.g.a brist på sex. Han har berättat att han i majoritet var den som ville ha sex i deras relation och att hon nöjde sig med sex 1 gång varannan till var tredje vecka.

  Till en början förstod jag honom då jag själv såklart tycker att sex i en relation är viktigt för närhet och intimitet. Men nu efter 3,5år har jag uppmärksammat hans beteendemönster som han egentligen alltid har haft.

  Efter 6 månader in i vårt förhållande hittade jag bilder på ett av hans tidigare ligg på hans (vi använde den ändå gemensamt) dator. Han hade på vår 6 månaders-dag runkat till bilder av henne medan jag låg och sov. Detta hittade jag ca 1 vecka efter att det hade hänt. När jag konfronterade honom om detta så var jag beredd att lämna relationen då jag tidigare blivit bedragen och ville inte bli gjord till åtlöje eller bli sviken igen. Han bad om ursäkt och vi hade väldigt djupa samtal i flera veckor om ämnet. Jag tyckte mig se att det var ett misstag p.g.a gamla mönster som var inrutade från sin tidigare relation.

  Allt eftersom märkte jag mer och mer hur mycket porr han samlade på sig men har “ursäktat” det då jag hellre såg att han runkade till porr än bilder på tjejer han tidigare involverats med. Utöver detta har vi ändå haft, kan jag tycka, ett sunt förhållande till sex oss emellan och haft ett bra och fungerande sexliv. Dock har han alltid “behövt” runka om jag inte velat ha sex en dag, eller sagt nej p.g.a brist på energi eller andra orsaker. Ibland även hittat honom på toa mitt i natten för att runka. Han har även erkänt att han vissa dagar har runkat 3 gånger inom loppet av några timmar av “uttråkan” eller “behov”. Han menar att han är en extremt sexuell person och behöver få komma. När vi haft perioder av någon vecka eller två utan sex, har han ibland även blivit grinig och sur. Om något fientlig t.o.m. Han har även vid olika tillfällen uttryckt att sex är bland det viktigaste i en relation, medans jag tycker att det finns fler saker som står över sex på den “viktigaste-listan”.

  Men, han visste hur mycket denna incident vid vår 6 månaders-dag sårade mig och har egentligen bara försökt visa mig hur ångerfull han varit över det, sen dess. Så vår relation fungerade felfritt fram tills jag blev gravid för ett år sen. Vår relation var stark och något den aldrig tidigare varit. Det har aldrig egentligen rått tvivel om att han är personen jag vill leva med. När jag blev gravid gick sexlivet i svajor och mot slutet hade vi nästan inget sex alls. Efter min förlossning hade vi inte sex på ytterligare 3 månader och jag upptäckte att han sexchattat med en kvinna som han inte egentligen varit attraherad av utan ville få utlopp för sitt sexuella behov. Nu är ett barn inblandat i detta, och det jag undrar är, är han sexmissbrukare eller bara dum?

  Efter detta så sa han själv att han nog har en osund syn på sex och var först med att säga att han nog behöver hjälp. Kan man leva ihop efter det här? Kan man “bli frisk”? Är han verkligen sexmissbrukare?

  #8900 Svar

  Karina

  Ja. Man kan tillfriskna. Om man är motiverad, börjar gå på möten och börjar jobba med stegen tillsammans med en sponsor. Det är ett stort arbete men så otroligt värt det!
  Ja, man kan leva ihop även efter “avslöjandet”. Och barn.
  Och ha en bättre relation än nånsin. Men inte utan att jobba för det, se ovan.
  Du är så varmt välkommen till ett öppet möte för att veta mer och få stöd. Och din sambo till vilketsomhelst av våra möten, om han vill påbörja sitt tillfrisknande.
  Välkommen!

  #8912 Svar

  Daniel

  Jag känner igen mig i din sambo när det kommer till omättligt “behov” av sex. Jag har haft sex med sambon flera gånger i veckan under en lång tid i relationen och hon har i stort sätt varit tillgänglig för sex när jag velat. Ändå räckte det inte, ändå behövde jag porren och självsex, ändå fantiserade jag om mina ex såväl som andra tjejer. I själva verket var det inte ett sexuellt behov utan en sexualisering av känslor. Sex blev “lösningen” på livets upp å nergångar, något som ska finnas tillgängligt när jag behöver det i en oändlig variation. Det ironiska är att jag blev aldrig tillfredsställd, annat än för stunden. Jag har aldrig förstått vad det var för fel på mig som var så besatt av lustfyllda begär och jag fick inga vettiga svar nånstans tills jag hittade till slaa. Det går att tillfriska från sexberoende och hålla det i schack.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Är min sambo missbrukare?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten