Är jag sexberoende?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Miss M 1 år, 11 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3506 Svar

  Jonathan

  Hej,

  Mitt namn är Jonathan och är 28 år. Har sedan 12 år tillbaka en relation med en kvinna (snart 8 år som gifta) och vi har två barn tillsammans. Vårt förhållande har alltid haft stora problem på det sexuella planet. Jag har upplevt att jag haft mycket större lust än henne och funnit detta väldigt frustrerande.
  Under den här tiden har jag haft stora problem med mitt eget välmående. Jag har varit tom inombords och ett av de få tillfällen då jag upplevt bekräftelse är när jag haft sex. Detta har skapat en situation där min fru har kopplat samman sex med krav och prestation. Varje gång jag blir avvisad blir jag frustrerad, bitter, arg och passiv-aggressiv (t.ex. är verbalt hård, drar mig bort från henne m.m.). Min fru hade nyligen en affär och därefter befinner vi oss i ett läge då vi inte vet vad vi kan lösa.
  Hon känner ett starkt behov av att bryta med den kravbaserade intimiteten. Det innebär att hon själv enbart vill bara intim när hon faktiskt längtar och vill. När hon pratar om det känner jag en djup bitterhet, ilska och längtan. Jag vet inte om jag klarar att vara utan den intimitet (hur dålig den än kan vara) vi faktiskt har.
  Det fick mig att börja fundera på tankar om beroende. Allt jag gjort för att få mig en fix. Den skuldfyllda längtan efter nästa tillfälle. Den ständiga avläsningen för att tolka hennes sexuella tillgänglighet. Jag mår inte bra av detta och min fru gör det inte heller. Därför börjar jag undra ifall det kan vara så att jag är beroende av sex med henne för att fylla det tomrum som finns inom mig?

  Jag mår just nu väldigt dåligt på grund av det här. Är det något som är normalt för en man att känna när man inte legat på ett par veckor eller är det jag som upplever någon slags abstinens? Allt är så oklar just nu… Jag vet i alla fall att jag vill bli fri från dessa känslor och inte känna sådant begär till sex att det skadar mig själv och andra.
  Detta blev ett något virrigt inlägg men jag hoppas att någon kan hjälpa mig att förstå det jag upplever och kan hjälpa mig att komma till insikt om vad jag behöver göra.

  / Jonathan

  #3510 Svar

  Niklas M

  Hej Jonathan!

  Det låter som att du är något på spåren så som du skiver.
  Jag känner igen mig mycket. Levde (lever fortfarande) i en långvarig relation och det tog lång tid innan myntet ramlade ner och jag insåg att jag var beroende. Det var inte förrän i efterhand som jag kunde koppla samman mitt mående och konsekvenserna för mitt förhållande med att jag var beroende. Märkligt, så här i efterhand att jag inte såg det redan tidigare. Men så är det med beroenden. Förnekelse innebär att man själv inte riktigt kan se och förstå vad man gör och varför. Det är så ett beroende funkar.

  Vår relation var på väg att gå sönder precis innan jag började söka hjälp. Idag har jag relationen kvar, och jag har tillfrisknat från mitt beroende sedan mer än 3,5 år sedan. Något jag är väldigt tacksam för.

  Du är välkommen att mejla mig, så kan vi snacka mer.
  Niklas12steps@hotmail.com

  #3546 Svar

  Miss M

  Hej Jonathan!
  Det du beskriver låter ungefär som min sambo. Och jag har som anhörig funderat på om det är ett typ av beroende. Han blir ofta frågande som t.ex varför vill du inte ha sex med mig? Är inte sex viktigt för dig i ett förhållande? Vi hade det ju så underbart i början. (5 år som sambo och en dotter.) Om vi inte har sex på nån vecka så kan han rent av kännas deprimerad och grinig, låg överlag helt enkelt, vill inte göra nåt och rycker på axlarna åt det mesta.

  Räknas detta som ett typ av beroende? Det känns inte så allvarligt som att han ska vara otrogen och inte kan låta bli sex, men han blir nästan som besatt av mig istället. Det blir knappast bättre av att jag jobbar 2skift och att vi därför bara “ses” hemma varannan vecka. Tack för beskrivningen på inlägget. Precis vad jag behövde läsa.

  Lycka till för dig!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Är jag sexberoende?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten