Anhöriggrupp till SLAA?

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Anna 9 månader, 2 veckor sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5985 Svar

  Anna

  Hej!

  Jag är ny här i gemenskapen och lever med en partner som jag tror gärna skulle komma i kontakt med andra anhöriga till sex- och kärleksberoende. Han har precis börjat gå i en Al-Anon grupp och trivs mycket bra med det. Det råder dock lite oklarheter med ev sponsor för honom om han som anhörig till SLAA kan vara med i Al-Anon (som är till grunden grupp för alkoholistanhöriga). Jag håller alla mina tummar för att han kan fortsätta där han är men ser behovet av framtida egen grupp för anhöriga till sex-och kärleksmissbrukare.

  Vad har ni och era anhöriga för erfarenheter? Tacksam för alla positiva sådana.

  MvH

  Anna

  #6033 Svar

  L

  Hej
  Jag är själv anhörig och har gått på lite olika sorters tolvstegsmöten samt på betald klinik. Är det en erfaren sponsor kan hen säkert översätta själva problematiken till aktuell grupp.
  Coanon, coda, aca, AA, slaa, gräver han djupare finns säkert en sorts kärleksberoende..
  Rcaa också!

  #6057 Svar

  Addict

  SANON finns för våra annhöriga

  #6059 Svar

  Anna

  Tack för att ni bidrar med era erfarenheter! Kan du som är anhörig eventuellt vara tillgänglig för min partner i samtal? Han har nu fått svar ifrån en person i den Al-Anon grupp han gått i att den inte kan sponsra min partner då han inte är anhörig till en alkoholist. Tyvärr så verkade sponsorn inte heller förstå min partners problematik och antydde att han kanske bara hade perfektionskrav på mig och led av svartsjuka.. Sorgligt men okunskapen verkar vara stor i våra samhällen om sex – och kärleksmissbruk ännu!

  Vet ni om det finns någon aktiv S-Anongrupp i Sverige? På deras hemsida skrivs det inte ut att det finns några möten i nuläget.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Anhöriggrupp till SLAA?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">


Meny
Möten