Tvånget,skammen, rädslan.

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Richard L 3 år, 1 månad sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2259 Svar

  Elina

  Hej. Jag är 24 år gammal och har precis insett hur illa relation jag har till sex. Det har gått så långt att jag gjorde slut med han jag älskar,
  för att inte riskera att mitt sexmissbruk går ut över vår relation, tilliten, och allt vi bygger upp i förhållandet. Jag ligger om kvällarna och tänker ”inte gå in på sidor itne gå in på sidor inte gå in på sidor” ”inte ta på mgi itne ta på mig inte ta på mig” och känner hur det värker och ilar i hela kroppen om jag inte får min dagliga ”dos”
  av onani till porr. Det är en del av problemet. Andra delen är att jag är inte ens medveten om att jag tafsar på min partner och gör saker som han förstås tror betyder att jag vill ha sex. Jag har sagt att han får inte lita på mig jag är inte pålitlig när det gäller å besluta om vi ska ha det eller inte, jag kan inte besluta om jag vill det eller inte, däremot kan jag vara extremt manipulativ och säga det som om jag verkligen dölängtar och är hellugn, för att sen antagligen avbryta sexet med tårar i ögonen å mår jättedåligt och får panikångestattacker och vill inte ha min kille i närheten och tycker för stunden han är äcklig och utnyttjar mig men i långa loppet är det jag som inte är ärlig mot mig själv eller honom. Skammen och skulden + att jag förväxlat prestation med sex som största kärleksbeviset jag kan ge min partner, vad ska jag göra? Jag vill ha hjälp och jag gör vad som än krävs bara det inte kostar jättemycket pengar för just nu är det fattigt som en kyrkråtta. :/

  #2260 Svar

  anonym

  Gå på något möte! Vi är inte så farliga som vi verkar. Jag har själv precis samma problem, eller känner igen mig väldigt. Min partner har känt sig värdelös och otillräcklig för att jag inte kunnat stå fast som en egen person. Vi har dränkt varandra i vår relation och bor nu ifrån varandra långt. Om det känns läskigt med riktiga möten finns det möten på chatt och telefon med. Bara av att söka hjälp har jag börjat må bättre, även om det är en lång och hårt väg att gå.

  #2262 Svar

  Tacksam Tillfrisknad

  Hej Elina!

  Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver.
  Mot slutet, innan jag nådde ”botten” och sökte hjälp, så kunde jag inte över huvudtaget kontrollera eller styra mina tankar kring sex. Jag tänkte på sex hela tiden, vare sig jag ville det eller inte, och jag hade hela tiden denna känslan i kroppen att jag behövde mer. Oftast kunde jag känna mig lugn en kort stund efter att jag hade utagerat (med t.ex. självsex och porr) men ganska snart efter det kom känslan tillbaks att jag behöver mer mer mer. igen igen igen.
  Det var ingen behaglig känsla längre, utan en känsla att någon mörk kraft inom mig tvingade mig närmre och närmre att återigen upprepa mitt tvångsbeteende. Jag kände mig hopplös och rädd att jag inte kunde påverka dessa beteenden, och att jag såg tydligt över tid hur jag mådde sämre och sämre, och att beteendena kom oftare och oftare, och tankarna blev mer och mer högljudda. Detta gjorde mig rädd och förvirrad och jag kände väldigt mkt skam. Jag hade inte berättat för min partner, och jag visste inte vad jag skulle göra.

  Jag visste inte då, men jag vet nu, att jag har en sjukdom som kan kallas sexmissbruk. (eller sex o kärleksmissbruk om man vill det). Jag visste inte att jag inte kunde tillfriskna från denna sjukdom på egen hand. Det vet jag nu. Sedan ca 2,5 år tillbaka har jag levt i nykterhet, dvs jag har inte gjort mina destruktiva beteenden i mitt missbruk. Detta har gjorts möjligt genom att jag arbetat i de 12 stegen i SLAA med en sponsor. Det är det bästa jag har gjort. Idag har jag ett liv där jag kan vara närvarande i livet, utan att känna skam och utan att vara fast i tvångskänslor o tvångsbeteenden. Det är fantastiskt.
  Nu hjälper jag andra att tillfriskna från sitt missbruk eftersom det hjälper mig att hålla mig nykter och inte falla tillbaks i gamla mönster.

  Om du vill ha hjälp så kan du gå på ett möte, eller ett distansmöte. Kolla under fliken ”möten”
  Du kan också mejla mig om du vill, så kan jag hjälpa dig komma igång med SLAA. Min mejl är

  niklas12steps @ hotmail.com

  #2263 Svar

  Richard L

  Hej Elina,

  Jag heter Richard och är medlem av SLAA/Malmö.
  Jag har blivit befriad från mitt missbruk av porr mm med hjälp
  Av dem 12-stegen. Jag har en sponsor och jag är själv sponsor till
  Ett antal personer. Jag föreslår att du finner en sponsor så snabbt
  Som möjligt om du tror du har detta missbruket.

  Tre frågor att ställa dig själv för att se om du har det här missbruket:

  Vill du ärligt sluta med allt själviskt sexuellt beteende?
  När du väl börjat missbruka kan du då kontrollera hur mycket
  Eller hur länge det ska pågå?
  När du väl slutar, kan du då hålla dig ifrån att göra det igen hur
  Mycket du än vill?

  Jag har numer till många kvinnliga sponsorer. Om du vill kan du
  Maila mig och jag kan hjälpa dig hitta en.

  richard.12steps@gmail.com

  Välkommen
  Richard

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Tvånget,skammen, rädslan.
Din information:





<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">