Troligtvis sex/porrberoende..

Detta ämne innehåller 20 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Daniel 1 år, 7 månader sedan.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2104 Svar

  Filip

  Hejsan, Jag är ganska säker på att jag är beroende av porr, intimitet m.m. pga att jag länge har kollat på porr när jag är stressad, ledsen, trött, uttråkad osv.
  Började kolla porr när jag va 10-11 år nånting och ganska stadigt sen dess. Idag är jag 23 år.

  Jag ser tjejer som sexobjekt, vart jag än är så leder tankarna till sex på nåt vis..
  Jag har ett förhållande sen 3 1/5 år tillbaka och när vi inte har sex eller pussas så känns förhållandet knakigt. Jag har precis börjat öppna mig för henne och berättat att jag har ett beroende av porr, att jag tänker på sex med andra, att jag tänker på sex i stort sett varje dag, hela tiden.

  Hon är väldigt ledsen men kämpar på och vill att jag ska bli frisk vilket jag är tacksam för! Men samtidigt så bråkar vi om det och allting är bara kaos..
  Vet inte om jag klarar av alltihop på samma gång.. vårt förhållande och samtidigt ha det här!

  Det känns inte som att jag har ett allvarligt beroende eftersom jag inte har behov av att vara otrogen och jag tänker inte på andra tjejer när jag har sex med henne. Men ändå känns det som ett beroende eftersom jag mår bättre efter att jag har onanerat eller haft sex och eftersom jag aldrig kan släppa tanken på sex! Nu på senaste så har sexet inte hjälpt lika mycket som det brukade.
  Så sjukt störande och inte kunna se förbi ”sexualiteten” hos andra..

  Är det någon som känner igen sig?

  Mvh

  #2107 Svar

  Håkan SLAA Kalmar

  Hej Filip!

  Ja jag känner igen mig mycket väl, var så för mig också. Dvs började med porren i 10-11 års åldern, kollade på porr i smyg när jag mådde dåligt osv…Var först otrogen när jag var 21, men den riktiga otroheten började inte förrän vid 25 års ålder men då tog det fart rejält. Jag är idag 34 år och varit utan porren mm lite mer än 1 år nu och det blir bättre och bättre….(Går på SLAA osv)

  Det jag vill ha sagt är att detta är en fortskridande sjukdom, dvs det är ganska troligt att du en dag även kommer börja vara otrogen också osv….Så jag vill ju tipsa dig om att söka upp ett SLAA möte, för i min värld är porr beroende framkallande……Lycka till.

  Håkan SLAA, Kalmar/Karlskrona

  #2108 Svar

  Håkan SLAA Kalmar

  Sen vill jag bara tillägga att många kan få bra hjälp av professionell hjälp också dvs terapeuter osv, sen finns det ju olika behandlingar också, menar bara att det finns andra alternativ behandlingar än SLAA om du har svårt med tänket av stegarbete, sponsor, högre kraft/gud osv./ Håkan

  #2113 Svar

  Filip

  Tack för ditt svar!

  Jag har precis börjat träffa en psykolog som har gett mig lite extra tips på hur jag ska hantera porr/sextänket. Men fy vad svårt det är att försöka byta ut tankarna mot nåt annat…
  Ska börja kolla på 12-stegsprogrammet och gå på ett möte om jag hittar nåt som är på bra avstånd från Skövde. Försöker ta tag i detta så jag slipper sjunka ännu djupare!
  Har vart utan porren sen 1 juli och nu är det extra svårt att sitta vid datorn..

  Måste man söka sponsor för att kunna gå 12-stegsprogrammet?

  Mvh Filip

  #2114 Svar

  Filip

  Tänkte bara kolla, jag läste att man ska försöka vara utan sin drog i 30 dagar som en start.
  Porren har jag vart utan i 22 dagar men hur bör jag göra med sex?
  Bra eller dålig ide att avstå från sex med min tjej och onani?

  Mvh Filip

  #2115 Svar

  Therese

  Hej filip. Jag känner igen mig i det du skriver. Har själv har mycket problem med porr och onani. Det som har hjälpt mig är 12 stegsprogrammet. Där har jag genom stegen och min högre kraft fått hjälp att bli fri från besattheten. Hoppas du ger 12stegsprogrammet en chans, det har fungerat för så många människor. Jag har planer på att starta upp en ny slaa grupp i falköping som ligger några mil om skövde om du skulle vara intresserad? 🙂

  #2116 Svar

  Therese

  Man behöver inte skaffa sponsor för att komma i mkontakt med 12stegsprogrammet men jag rekomenderar starkt att jobba i stegen med en sponsor. Men man kan alltid börja gå på möten och ta en sak i taget och känna efter.

  #2117 Svar

  Richard

  Hej Filip,

  Jag heter Richard. L och är från Malmögruppen.
  Jag har arbetat igenom dem 12 stegen med en sponsor så som det beskrivs I AA ”Stora Boken”.
  Det är det sättet som rekomenderas I vår slaa literature. Jag har hjälpt många sex och kärleksberoende igenom
  stegen.

  Du skriver att du inte ser det som allvarligt?

  Den här sjukdomen är obotlig och progressiv så om du är en riktig sex och kärleksberoende
  så kommer din sjukdom att bli värre och värre. Det kanske tar lång tid men kan också gå väldigt snabbt.
  Du kommer att lägga märke till att du inte kan sluta under längre perioder även om du vill och vid den punkten har du blivit en hopplös missbrukare.
  Det beskrivs I ”Stora Boken” att vi har förlorat vårt val att vi är försvarslösa mot att börja agera ut I vårt missbruk. Vi kan inte välja om vi ska eller inte ska agra ut (lusta). Vi styrs av vårt missbruk och är maktlösa. Vissa behöver gå ner sig riktigt mycket I sitt missbruk för att se det här och erkänna sig maktlös.

  12- stegsprogrammet gör att vi tillfrisknar och om vi dagligen är villiga att hjälpa andra och fortsätta växa andligt så kan vi tillfriskna.

  Om du vill så får du gärna maila mig:

  Richard.12steps@gmail.com

  Så kan vi prata mer.

  Välkommen hit!
  Richard. L

  #2118 Svar

  Julia

  Hej Filip!

  Min pojkvän och jag har liknande problem som du har och har svårt att bli av med vårt porrmissbruk.
  Vi söker en ständig kick, att onanera till porr är upphetsande och utsöndrar endorfiner i hela kroppen och slutar såklart i en utlösning. En skön känsla man inte kan få nog utav. Det här har påverkat vårat förhållande otroligt mycket både sexuellt och känslomässigt men det viktigaste vi gör är att prata om det tillsammans!
  Om du har ständiga tankar på att ligga med andra när hon inte är i närheten så är det ett problem du måste ta tag i, och det finns massa bra hjälp att få.
  Men det viktigaste är att du själv har inställningen till förändring och försöker själv påbörja den.

  Allting kommer att lösa sig! Lycka till!
  Kram / Julia

  #2119 Svar

  Filip

  Tack så mycket för alla svaren! Det uppskattas!
  Jag har insett problemet tidigare men inte känt att det kan sluta ännu värre, men era svar har fått mig att inse att nu är det dags!

  Jag har försökt sluta tidigare men bara klarat 2 veckor som högst. Nu är det 23 dagar sen och är lite extra kämpigt!
  Men jag har inställt mig på att klara av det! För min och mitt förhållandes skull!

  Hejsan Therese!
  Jag är intresserad! Hade tänkt åka på möte i Jönköping men Falköping funkar precis lika bra!
  Ett möte känns som en bra början innan det blir sponsor.
  Hör gärna av dig till mig när gruppen har tänkt och starta.

  Mvh Filip

  #2120 Svar

  Håkan SLAA Kalmar

  Det finns 2 SLAA grupper på Facebook också, sen finns det också via skype som du kan se på denna sida om du är intresserad av det också?

  Kram Håkan

  #2121 Svar

  Therese

  Hej igen filip. Jag håller på att leta lokal. Antagligen kommer vi få hyra en lökal i en av falköpings kyrkor. Ska träffa diakonen nästa vecka och få lite med information. Mötena kommer nog isf ligga på tisdagar då det var enda dagen de hade ledigt. Härligt om vi lyckas bli en grupp.

  #2126 Svar

  Sebastian

  Försöker hitta SLAA grupperna på Facebook men hittar inga?

  #2127 Svar

  Håkan SLAA Kalmar

  Slaa grupperna på facebook är hemliga, så jag fick bli vän med en tjej i gruppen för att komma med…..Men om du och jag blir vänner kan ju jag bjuda in dig, men du har kommit med i Slaa tillsammans va?

  #3312 Svar

  Niklas

  Jag har själv varit porrberoende i runt 15 år. Det började i 25-årsåldern när porren började bli tillgänglig via internet. Jag kan lugnt säga att det mer eller mindre förstörde mitt liv under de första 5 åren då det ledde till att dygnsrytmen pajade och mina studier kraschade. Räddningen blev en sambo som gjorde att missbruket inte kunde härja lika fritt då hon var en hårdnackad porrmotståndare. Den lilla andpausen gjorde att jag fick fart på mitt liv, men när vi separerade så började det om och jag kunde till slut inte hålla kvar vid mina jobb eftersom jag var konstant trött.

  Sen träffade jag åter en kvinna och blev sambo och det begränsade åter porren för mig, men inte på samma sätt som förut, men tillräckligt för att jag skulle komma på benen med jobb och så. Men jag har ändå varit konstant irriterad och haft problem med alla relationer runt omkring mig, kanske inte bara beroende på porren, men den har fungerat som en sorts flykt från verkligheten, jag har stått ut med att inte leva och må bra för att jag fått min belöningstid med porren när jag behövt. Men det har dessutom förstört mitt sexliv med min sambo, vi har inget alls idag, inte bara porrens fel, men det är åtminstone halva problematiken då jag inte känner någon normal lust till henne och inte ens försöker på grund av det.

  För cirka ett halvår sen så fick jag en sorts uppenbarelse i och med att jag började känna själväckel inför hur grov porr jag behövde för att ”gå igång”, kände i samma veva att mitt liv inte ledde någonstans, att hela min tillvaro och liv kändes meningslös. Så jag ville ta tag i mig själv någonstans och började med att sluta snusa….. Det gick rätt enkelt faktiskt…. Nästa grej på listan var porrproblemet. Jag var inte direkt övertygad om att det skulle hjälpa mina känslor om meningslöshet men jag insåg att jag måste göra något åt det då själväcklet och självföraktet började visa sig på allvar i drömmar.

  Det jag gjorde då var att ge mig själv porrförbud och onani-förbud. Det fungerade i en vecka, sen föll jag tillbaka. Sen försökte jag igen en månad senare och höll ut igen en vecka innan jag föll tillbaka. Sen provade jag på nytt på mer allvar och började med att deleta all porr jag hade på min filserver…. 15 års samlande….4 TB…. trodde det skulle ge ångest, men det kändes som en sorts rituell rening. Nu har jag hållit ut i 4 månader. Jag onanar fortfarande, men inte 2 ggr om dagen…. Kanske varannan eller var tredje dag, och jag är benhård över vad jag får tänka på när jag gör det, och jag gör det endast när jag är fysiskt kåt, inte av någon annan anledning alls. Så jag har ett sorts förhållningssätt och regler för vad som är okej när det gäller onani… Men porr går alltid bort.

  Mitt liv har återvänt på ett sätt jag inte kunnat drömma om, och jag känner helt plötsligt att jag är samma glada positiva människa som för 15-17 år sen. Hur har jag kunnat vara så blind för detta så länge? Folk omkring har redan börjat märka av det och jag får positiva kommentarer om att jag verkar så annorlunda, inte så arg och vresig längre. Sover bättre, har knappt några mardrömmar. De säger att jag har energi och så, har fått en del kommentarer på halvskoj som undrar om jag blivit religiös. Men jag kan ju inte säga till någon vad det beror på, jag bär hemligheten inom mig. Jag hoppas att jag klarar att hålla ut…. Det är svårt skall ni veta särskilt om jag druckit alkohol, men någonstans i bakhuvudet har jag bestämt mig. Ett lyckligt liv eller porr, jag kan inte få båda. Att jag är en jävla kåtbock då får jag nog leva med, gissar på att det är mer gener än psykologi…Men jag kan äga driften, inte låta den styra mig.

  Så mitt råd är direkt, känner du att det är något fel så är det nog det och du måste ta bort porren helt, det går knappast att kontrollera. Det kommer att äta upp dig och dina förhållanden. Det kommer att bli värre och porren kommer att bil grövre. Du kommer att drabbas av själväckel, och tappa respekten för dig själv. Psykologer kanske kan hjälpa, men det finns bara ett alternativ tror jag och det måste komma inifrån. När du accepterar fullt ut att du måste lägga av med det helt och hållet, då först kan du gå vidare. Mitt råd är att försöka ta det beslutet så fort det går, men det kanske är svårt att komma så långt och inse problemet innan det har raserat så mycket det har raserat för mig…. För mig tog det 15 år att komma dit och ändå så insåg jag att jag hade ett problem för över 10 år sen….

  Det jobbigaste just nu är att slå bort impulser, men det blir lättare och lättare, jag börjar lära mig att bli bra på att distrahera mig själv och tvånget känns inte på samma sätt som ett tvång längre, utan mer som ett sug. När jag är stressig och behöver lätta på trycker så mediterar jag i istället. Inser att jag nog kommer att få återfall någon gång, men det är OK tror jag, bara det inte upprepar sig igen dagen efter. Tar en dag i taget.

  Det näst jobbigaste med detta nu är att ingen vet, ingen har ens misstänkt något, någonsin. JAg känner en framgång men kan inte dela den med någon. Men vill jag prata med någon någonsin om detta? Nej, för jag skäms för mycket.

  Detta är första gången jag skriver om det och jag hoppas att det jag skriver här kan vara till någon sorts hjälp. Kanske lite avskräckande? För mig så känns det nu som jag har förlorat 15 år av mitt liv…. Det jag säger är, ta dina varningsklockor på allvar. Detta är ett mycket värre problem på sikt än någon kan tänka sig, på sikt helt i paritet med andra missbruk som t.e.x. alkoholism. Det värsta är vad det gör med känslolivet och självrespekten över tid.

  Lycka till!!

  • Detta svar redigerades 1 år, 10 månader sedan av  admin. Anledning: redigerade grova ord
Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 21 totalt)
Svar till: Troligtvis sex/porrberoende..
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">