Tala om dig själv

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Hakan 3 år, 9 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1750 Svar

  Titti

  Jag upplever det som ett problem på mötena att så många faktiskt inte följer rådet om att man ska tala i jag-form, om sig själv, till sig själv och för sig själv. Jag vill inte ha goda råd från folk som uppenbarligen inte har självinsikt själva, jag vill inte höra några tal till gruppen, jag vill att vi ska vara där på lika vilkor, som människor som erkänner vårt missbruk. Kan vi alla tänka på det?

  #1760 Svar

  Tacksam Tillfrisknare

  Hej Titti!
  Tack för ditt inlägg.
  Delningarna på möten är väldigt viktiga anser jag. De är det primära sättet att föra vidare budskapet om hur vi tillfrisknat från sex-och kärleksberoende.
  (förutom samtal utanför mötena med sponsirer etc).
  När jag går på möten och ska dela så tänker jag: ”På vilket sätt kan jag bidra till att sprida SLAAs budskap om tillfrisknande när jag delar?”
  Jag brukar be en bön om att kunna vara ett bidrag till mötet. MIn sponsor gav mig tidigt i uppgift att dela om vad jag GÖR i mitt tillfrisknande, dvs vad jag gör i mitt stegarbete. Hur jag mår och vad jag har haft för mig (förutom stegarbete) är inte så viktigt att dela om. Syftet med att dela är att hjälpa andra. (som jag ser det).

  Min erfarenhet är att mötesmanualen spelar stor roll för hur delningarna ”blir”. Om det ingår tydliga instruktioner i mötesmanualen och mötesledaren läser upp dessa innan delningarna börjar, så brukar delningarna vara mer ”i linje” med instruktionerna.
  I vissa möten så vet jag att mötesledaren har i tydlig uppgift att avbryta delningar om delningarna inte följer riktlinjerna. Detta sker dock ganska sällan, oftast (tror jag) för att folk är blyga och inte vågar säga till.

  Om din grupp inte har tydliga instruktioner i mötestexten för hur delningar ska gå till, så ta upp det på praktiskt möte och få till en förändring. 🙂

  kram

  #1780 Svar

  Hakan

  Hej!

  Ja jag håller med om att det gäller att prata i ”jag form” är väldigt lätt att använda ”man”. Mycket bra påminnelse, är viktigt för självkänslan.

  /Håkan

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Tala om dig själv
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">