Smärta och kärleksmissbruk

Detta ämne innehåller 6 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  S 5 år, 2 månader sedan.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #794 Svar

  Errie

  Jag har en fundering kring kärleksmissbruk och smärta.

  Får ni starka känslor ibland av att ni förlorar kontrollen och
  uppfylls av en enorm sorg och smärta när ni inte kan få den eller det ni vill ha?

  Hur har det i sådant fall yttrat sig för er? I vilka typer av situationer?
  Berätta gärna konkret om egna upplevelser och erfarenheter!

  #795 Svar

  J

  Hejsan Errie,

  jag känner igen mig i det du skriver om att förlora kontrollen och känna stor smärta när jag inte får den eller det jag sökte. Jag har varit missbrukare av sex och kärlek i hela livet och sökt lösningen på mitt dåliga mående i andra människor eller i materiella ting. Jag trodde att andra människor skulle lösa mina problem. Efter ett par år i tillfrisknad så förstår jag att har försökt att jaga något som jag inte fick när jag var liten, och att jag har sökt mig till otillgängliga personer för att jag inte har respekterat mig själv och min egen hälsa. Jag sökte mig till spänning och intensitet och på ett omedvetet plan möjligheten att bli övergiven. Min sjukdom vill hela tiden ha något att missbruka på och övergivenhet verkar vara det som ger bäst effekt…..
  Programmet har hjälpt mig att se mina självdestruktiva mönster och ger mig verktyg för hur jag skall ta hand om dem, jag har också lärt och känna en stor mängd fina människor. Har du varit på något möte? Finns det möten i den stad du bor? Under fliken möten på denna sida kan du se om det finns möten att gå på, om det gör det så rekommenderar jag dig att du går, det har hjälpt mig andra möjligheten till ett nytt liv.

  Mvh

  J

  #797 Svar

  errie

  ”Efter ett par år i tillfrisknad så förstår jag att har försökt att jaga något som jag inte fick när jag var liten, och att jag har sökt mig till otillgängliga personer för att jag inte har respekterat mig själv och min egen hälsa. Jag sökte mig till spänning och intensitet och på ett omedvetet plan möjligheten att bli övergiven. Min sjukdom vill hela tiden ha något att missbruka på och övergivenhet verkar vara det som ger bäst effekt…..”

  Känner väl igen mig, min uppfostran var vanvårdande vad gäller kärlek, jag var ett redskap. ”Jag sökte mig till spänning och intensitet och på ett omedvetet plan möjligheten att bli övergiven”. Är möjligheten i att bli övergiven själva förutsättningen för att bli eggad? Och är man egentligen rädd för något?

  Jag har sedan några år varit fullt medveten om mitt problem, mitt mönster rannsakades och skärskådades. Men jag kan fortfarande falla och i dessa situationer varken se ut eller in, huruvida det har att göra med verklig kärlek eller enbart ännu ett fall av ”ouppnåeligt objekt”. Det kan vara personer som är kalla och avvisande, eller personer som jag rent moraliskt inte borde närma mig.

  Under ett års tid kändes det som att jag hade all kontroll, tills i somras. Nu har jag precis hunnit släppa denna (som jag förmodar var ett objekt) och gått vidare, men hur undviker jag att hamna där igen? Kan känna skam dessutom, för att mina känslor kan få ett sådant grepp om mig tillika att jag impulsivt kan spela på dem utan någon närmare eftertanke!

  Jag vet inte om jag är redo för ett möte, om det är min väg. Men vad anser du vara fördelarna med det? Och hur har tillfrisknandet tett sig för dig, sett ut? Har du bättre kontroll nu?

  #798 Svar

  J

  Hej igen,

  jag kan bara tala för mig själv och för mig är det möjligheten att bli övergiven eller psykiskt dåligt mående en väldig stark trigger för att utagera, personerna jag söker mig till har i mångt och mycket samma karaktär som mina föräldrar och jag försöker att söka bekräftelse hos de här personerna med samma resultat som när jag var barn ; övergivenhet, skam och känsla av att vara värdelös.
  Jag gillar inte begreppet kontroll, för mig handlar kontroll om att försöka att hantera mitt liv på ett osunt sett. Jag talar hellre om maktlöshet, att jag inte kan kontrollera andra människor, utan den enda jag är ansvarig för är mig själv.
  Tillfrisknad för mig är indelat i två delar, en del där jag slutar att utagera i destruktiva beteenden, den andra delen består i lära mig att ta hand om mig själv, och värdesätta mig själv. När jag gör det så väljer jag att se vad som är bra för mig, jag blir fortfarande triggad av visa människor och beteenden men programmet lär mig att hantera dessa på ett annat sett än tidigare. De flesta som är beroende av någon drog eller beteende tror att de kan klara sig själv, att de lever i en skenbar kontroll över saker och tings tillstånd och blir lika förbluffade över att samma beteenden inte gav ett annat resultat……det skulle ju bli annorlunda den här gången…….
  Gemenskapen är väldigt icke dömande och förstående och välkomnar alla oavsett vad man gjort eller inte gjort, alla är lika välkomna. Jag var jätte rädd när jag gick på mitt första möte, men blev väldigt fint mottagen och känner mig väldigt trygg med dem som går där, alla sitter i samma båt och det finns ingen hierarki. Mötena har varit ett sätt för mig att träna på att uttrycka vem jag är och vad jag känner och ett sätt att få nya vänner. Att sitta hemma och vara fastlåst i min egen hjärna och mina tankar som jag trodde var lösningen, har visat sig vara precis tvärt om. Du är välkommen när du känner att du är redo.

  Ha det gott

  J

  #804 Svar

  S

  Jag har just tillkänna givit att jag är sex och kärleksberoende. Har just börjat på mitt tillfrisknande och hittade detta forum. Tyvärr bor jag där inga möten hålls.

  Jag känner så igen mig det ni ovan skrivit om att bland annat använt mig av detta missbruk för att återuppleva min rädsla att bli övergiven. Jag har inte förstått förrän nu efter en intensiv vecka på behandlingshem och en bok som jag fick med mig om kärlekendysberoende hur detta har satt sina djupa spår och hur jag ägnat mig åt detta idioti mot mig själv istället för att jobba med det som gör ont. Jag har förstått att det handlar om mig men inte på vilket sätt och bara trott jag träffat ”fel partners”. Nu vet jag bättre och kan börja på min tillfrisknad.

  #808 Svar

  J

  Hej S,

  grattis till att du börjat tillfriskna, jag har själv gått en behandling på samma ställe, det har hjälpt mig mycket. Du kan ta del av våra skype möten om du vill, titta under mötesfliken.

  Mvh

  J

  #809 Svar

  S

  Hej J
  Jag hade anmält mig till skypemötet nu den 7/9 men ingen har ringt upp.

  Jag ser detta som min enda möjlighet att delta i möten så jag hoppas det ska fungera nästa gång.

  S

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
Svar till: Smärta och kärleksmissbruk
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">