Olycklig ensam

Detta ämne innehåller 8 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Sann 2 år, 1 månad sedan.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1968 Svar

  Jonas

  Jag har haft tufft liv bakom så jag går på SLAA möten som är slags tryggheten.
  Men olycklig är jag ensam och tappat fotfäste helt… Jag är rädd att börja med porr igen.
  Usch vad är jag trött på allt liv… Nu har jag en möjlighet att få rätta hjälp snart…

  #1970 Svar

  Niklas

  Jag förstår inte riktigt vad du menade med din sista mening om du kommer att få rätt hjälp eller inte. Det här är en dödlig sjukdom och vi tillfrisknar inte genom att gå på möten – möten ger bara tillfällig lindring och är ett tillfälle att träffa en sponsor. Jag hoppas för din skull att du så snart som möjligt kommer att göra de tolv stegen med en sponsor.

  #1972 Svar

  Jonas2015

  Hejsan Niklas,

  det finns ingen anledning att använda en så dogmatisk och hotfull ton när du skriver. Det här forumet skapades för att hjälpa folk i nöd inte att skrämma dem….

  #1989 Svar

  Jonas

  Hej !
  Jo jag mår okej. men har jag börjat med att kriga mot missbruk för att jag måste bli mental stark igen… Jag har upptäckt flera saker som flöt upp till ytan på senaste tiden efter SLAA-mötet. Då måste jag acceptera det som hände och lägga det bakom att se framåt igen. Just har jag tränat gymet idag så jag mådde hysfat. Men viktigaste att jag berättat allt på mötet som andra fick tog emot del, men min viktproblem som jag tar uti med nu…

  #2053 Svar

  Niklas

  Det är sant att att sex- och kärleksberoende ofta leder till döden och jag tycker att syftet med det här forumet att se till att inte fler dör i onödan. Jag citerar Stora boken: ”Fortsätt att tala om alkoholism som en sjukdom, en livshotande sjukdom.” (…)”Kanske har du åtminstone oroat honom ifråga om hans egen alkoholism. Det är bara bra. Ju hopplösa han känner sig desto bättre.”

  Det är en sak att börja tillfriskna när man fått besked att man faktiskt kommer att dö om man utagerar en gång till (som det var för AA-pionärerna) men vi vill ju lyfta botten så att folk kan ta steg ett innan de förlorat allt.

  Du får tycka att jag är dogmatisk Jonas. Jag gick på många möten och jobbade med stegen på många olika sätt innan jag fann nykterhet. Jag kunde inte sluta agera ut innan jag gjorde stegen enligt Stora boken. Det vill jag ge vidare. Jag kan erbjuda en lösning. Att skrämma aktiva missbrukare är det kärleksfullaste jag kan göra.

  #2054 Svar

  Jonas2015

  Hej Niklas:

  jag skulle vilja veta vad du baserar alla dödsfall på, hittills har jag aldrig hört talas om någon som dött av sexmissbruk. Och då har jag varit med i gemenskapen under många år. Att vara så dogmatisk som du är i dina uttalanden gör bara att du tappar i trovärdighet och framstår som du har tappat all verklighetsförankring. Du kan aldrig skrämma någon till nykterhet det gör bara att missbrukaren stänger sig och isolerar sig ännu mer. Det mest kärleksfulla men kan göra är att låta folk få gå sin egen väg på deras villkor utan dogmer, handpenning och skrämselpropaganda.

  Mvh

  #2078 Svar

  Jonas2015

  Handpekning skall det så klart stå och inget annat.

  #2085 Svar

  Therese

  Jag håller med Niklas om att det är en dödlig sjukdom i den form att många begår självmord pågrund av sitt sex och kärleksberoende. Alla måste vi nå vår egen botten för att på allvar förstå sjukdomen. Enligt mig så tillfrisknar vi genom stegen och inte på möten, men självklart är mötena en viktig del av vårt tillfrisknande. Genom gemenskapen lär vi oss att bryta oss fri från vår isolering som vi så länge hållit fast vid. Jag hoppas du hittat det det som fungerar för dig. Programmet är det enda som har fungerat för mig och det håller jag fast vid. När jag slutar leva i programmet tar sjukdomen mig igen och det går då fort utför och jag återfaller i mitt missbruk.

  #3084 Svar

  Sann

  Tack Niklas för ditt mod
  Ärlighet är skrämmande o vill gärna rystas ner
  Men det du säger är sanningen beroendesjukdommen är den sjukdom som kräver flest liv i världen!!!!!!

  TACK

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
Svar till: Olycklig ensam
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">