Newbie man söker kvinnlig sponsor

Detta ämne innehåller 5 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Pia 1 år, 10 månader sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3190 Svar

  Andreas

  Hej, jag söker en kvinnlig sponsor i åldern 25-45 pga att jag har lättare för att prata med det motsatta könet helt enkelt.

  Detta är som sagt helt nytt för mig och min sambo tog upp att jag måste söka hjälp för mitt beteende och jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig men jag hittade denna sidan och det kändes som en bra början om inget annat.

  #3213 Svar

  Sebastian

  Hej, känner igen mig i det du skriver.

  Om vi är heterosexuella och man rekommenderar SLAA att man har en man till sponsor. Rekommenderar dig att besöka ett av våra möten och där igenom hitta en manlig sponsor som passar dig.

  #3268 Svar

  Gunilla

  Hej
  Det där är inte riktigt sant. SLAA har inga sådna rekommendationer. Vissa INDIVIDER kan rekommendera detta, men det är en helt annan sak. Jag är kvinna och hetero, har haft en manlig sponsor under hela mitt stegarbete. Det har för mej som person varit till enormt stor nytta. Vissa klarar inte av att ha en sponsor av det motsatta könet, men för många av oss funkar det alldeles utmärkt.

  #3385 Svar

  Kim

  Hej jag har varit med sen 2001 och är utbildad Terapeft och blir trött när jag nu loggar in här efter ca 5 år så fortsätter diffe ta sina offer!
  Om du inte är utbildad med mångårig erfarenhet ska du aldrig ta en sponsir av samma kön !!! Dom här frågorna togs upp för 15 år sedan och det är damma svar som då!
  Diffe kommer försöka få dig att krascha inte faen jobbar du på Systembolaget om du är alkolist!
  Sen har ju alla sina processer så den personen kanske måste ta ett återfall för att nyktra till !
  Godjul!

  #3388 Svar

  Niklas M

  Hej Kim!

  Så vitt jag vet så finns det ingen regel som säger att en man inte kan ha en kvinnlig sponsor eller tvärtom. Om det finns en sån är jag intresserad av var den står skriven. Jag har inte hittat nån sån instruktion i nån SLAA-litteratur iaf.

  Jag är själv sponsor. Jag har haft många kvinnliga sponseer. Det har gått hur bra som helst. De är nyktra. Jag är nykter.

  Den enda generella uppmaniningen som jag tror finns är att inte välja en sponsor (eller sponsee) som man känner sig attraherad av eller så, eftersom det skulle vara (kanske) riskabelt.

  Att dela upp sponsor / sponsee baserat på kön (man / kvinna) är ganska vilseledande egentligen, eftersom en man kan vara attraherad av män, eller både mån och kvinnor. En kvinna kan vara homo eller bi eller nåt annat. Så det går inte att förlita sig på det.

  Min erfarenhet är att det går jättebra att jobba med både män och kvinnor i de 12 stegen om båda parter är seriösa och vill tillfriskna.
  God Jul

  #3397 Svar

  Pia

  Tack Kim
  För din totala rakhet!!!
  Diffe är listig slug o stark
  Helt rätt o jag blir också helt mörkrädd för det som sägs
  Att utsätta sig för de risker som det faktiskt kan va att låta en man sponsra en kvinna el tvärt om är inte klarsynt
  Att det inte finns regler o står skrivet borde inte ta ifrån var o ens förstånd att se detta klart
  Att säga som sponsor att det gått bra är att inte ta ansvar för vad det kan utsätta den du är sponsor till, denna person är otroligt skör med sina första trevande steg in i tillfrisknandet o precis som Kim skriver en alkoholist jobbar inte kvar på systemet el står i baren en person i början av sitt tillfrisknade bör ta bort ALLA triggers som kan leda till utagerande
  Kanske inte med sponsorn men i annan form pga den triggar det andra är
  Kom inte med en massa skit ursäkter för att få behålla mellan ölen i kylen, vill du tillfriskna o vill du verkligen hjälpa andra då måste du förmedla allvaret i sjukdomen
  Ni har INTE kontroll!!!!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Newbie man söker kvinnlig sponsor
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">