Kommer man nånsin sluta bli triggad?

Detta ämne innehåller 5 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  R 2 veckor, 3 dagar sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #8881 Svar

  Daniel

  Hej,

  Jag har jobbat i programmet i drygt 2 år och som längst haft 9 månaders nykterhetstid. Mina främsta utageranden har varit att titta på kvinnor – allt ifrån porr till bilder på sociala medier till personer i verkligheten. Har länge varit besatt av kvinnokroppar, speciellt avklädda sådana. Även efter en lång tids nykterhet blir jag lätt triggad av kvinnor i min omgivning såväl som på bild & film. Känner mig som en utsvulten varg som per automatik dregglar över en köttbit, hur mycket motkrafter jag än använder. Kommer detta någonsin att anta? När jag väl blir triggad känner jag mig som förtrollad. Jag fattar inte hur mycket makt kvinnokroppar fortfarande har över mig, som för övrigt är starkt kopplade till sex i min värld.

  Någon som har liknande erfarenheter eller tips?

  #8883 Svar

  R

  Vad säger din sponsor?

  #8924 Svar

  Daniel

  Att jag ska ta till motkrafter när jag blir triggad, undvika känsliga zoner, upprätthålla goda dagsrutiner och lita på programmet. Undrar med jämna mellanrum om triggerserna kommer att tappa sin kraft nån gång eller kommer de förbli för all framtid.

  #8925 Svar

  R

  Jag ska va ärlig mot dig – det låter inte som du fått det tillfrisknande som verkligen är möjligt i programmet. D e inte meningen att man ska behöva kämpa, hela steg 1 handlar om att förstå på djupet att vi inte kan påverka vår egen nykterhet – d lägger vi hos Gud o sen gör vi programmet efter stora bokens direktiv.

  Det kan va så att man missat grejer , undanhållit saker eller inte lever på daglig basis i steg 10,11,12 och då kommer sjukdomen fortsätta va aktiv och d vimlar av sk ”triggers”.

  Det du beskriver är den mentala besattheten och DEN får man ett skydd mot/blir befriad från om man verkligen gjort programmet och lever i d på daglig basis. Jag har ingen aning hur du blivit sponsrad lr hur du lever idag i programmet, men nånstans glappar det för annars hade du inte upplevt det du beskriver som ett problem.

  Vill du prata mer om detta är jag gärna behjälplig och finns på tolvstegtillfrihet@hotmail.com

  Sköt om dig!

  #9048 Svar

  Daniel

  Skulle du kunna berätta mer om vad du gjorde och vad som hände när du inte längre behövde kämpa med viljestyrkan för att motstå triggers? Dvs när besattheten och lusten att utagera släppte, när du gick från att vara torr till att vara nykter?

  #9049 Svar

  R

  Jag finns som sagt på ovan angivna mailadress.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Kommer man nånsin sluta bli triggad?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">