Kaos

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  marie 1 år, 3 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4372 Svar

  Fredrik

  Hej, jag heter Fredrik och är relationsmissbrukare.

  Det är kaos i mitt liv just nu, även om det börjar lägga sig efter helgens uppbrott. Jag är även nykter alkoholist sedan drygt 3,5 år tillbaka och har tagit AAs 12 steg, men har även tydliga problem med mina relationer till kvinnor, och det har jag insett sedan ca tio-15 år. Går in i kärleksrelationer så snart tillfälle erbjuds.

  Jag trodde jag äntligen hade tillfrisknat från mitt relationsberoende i och med att jag inte varit i en stadigvarande kärleksrelation sedan den 20e december 2014, då jag sparkades ut ur min dåvarande relation av min flickvän och påbörjade en behandling mot min alkoholism. Via AA lärde jag mig att inte inleda någon relation det första året som nykter, och allt eftersom jag tillfrisknade från alkoholismen blev det lättare och lättare att vara ensam, lättare att somna ensam i min säng, lättare att inte ha porr och självsex som avslappning.

  Jag hade visserligen en kortvarig sexuell relation, men helt utan känslor. Bara sex.

  Förra våren tyckte jag min redo ”leva” igen efter två års sjukskrivning för utbrändhet, gick regelbundet på swingerklubbar, gangbangs etc., triggad av den första trekanten jag upplevde för närmare 8 år sedan. Jag började bli inbjuden till sexuella tillställningar. Men under hösten och tidig vinter ifjol slutade kickarna komma. Jag började känna mig ”utnyttjad” för min sexualitet.

  Träffade en kvinna via en ordinär dejtingsajt i februari, trots ett seriöst men fullständigt misslyckat självmordsförsök i slutet av januari. Hon var lite mer ”på” än mig, men jag inledde ett förhållande eftersom hon hade så många positiva sidor som jag /verkligen/ vill ha i en relation, och efter tre dejter på en vecka sov vi ihop varje dag, efter två-tre månader var vi sambos hemma hos mig.

  Men någonting gnagde. Ju mer jag lärde känna henne, desto mer insåg jag att hon var känslomässigt missbrukare, bekträftelsesökare utan förmåga att lämna destruktiva relationer. Och i slutet av förra veckan, i Paris, insåg jag att hon dessutom var alkoholist. Som nykter alkoholist men ändå känslomässig missbrukare var jag trots detta villig att stanna i relationen och stötta henne om hon gick i behandling, samtidigt som jag vet att jag som anhörig inte kan göra det. Men när vi kom hem rämnade hennes lögner och jag insåg att hon ljugit och sagt att hon var barnlös, när hon i själva verket hade 5 barn som hon saknade kontakt med. Det blev droppen och jag sparkade ut henne från min lägenhet med omedelbar verkan och beordrade att ta hand om sina tillhörigheter senast idag. Vilken lättnad jag känner just idag, tisdag!!!!

  Men när hon som en följd av det omedelbart försökte ta livet av sig i fredags, så kunde jag inte låta bli att försöka ”hjälpa” henne med praktikaliteter, besökte henne på psyket fredag, lördag, söndag och måndag. Visserligen med en seriös vilja att ta avstånd på det sätt jag lärt mig att en anhörig MÅSTE ta avstånd från en missbrukare, och jag återupptog mina dagliga AA-möten och kontaktade min AA-sponsor för första gången på länge.

  Igår besökte jag henne på psyket för sista gången med de sista prylarna hon behöver för att leva inlagd en längre tid och meddelade att jag inte tänker ha någon kontakt med henne öht. Fy fan vad jobbigt! Men jag sade även att – i enlighet med AAs 12e steg, och devisen ”Närhelst, varhelst någon ber om hjälp vill jag att AA ska finnas till hands, och för det är jag ansvarig.”, så får hon kontakta mig om hon vill prata med alkoholist, även om jag jag rekommenderade henne att hellre kontakta en kvinnlig alkoholist.

  Och när jag pratade med hennes mor för sista gången så avslutade jag med ”Du kan väl höra av dig när hon blir utskriven från behandling, eller … om hon inte påbörjar någon”. VAFAN, tänkte jag direkt. Varför sade jag så?

  Hon ringde som en galning i går em och kväll, men jag blockerade hennes telefonnummer. Och idag mailade hon mig om att få ha kontakt med mig angående, först ang. praktikaliteter, och sedan ang. hennes missbruk. Som tur var höll jag konversationen kort och hänvisade henne till AA istället – men återigen upprepade jag att hon fick kontakta mig ang. missbruket.

  Helt klart har jag inte tillfrisknat från känslomässigt missbruk. Men jag håller fortfarande dörren öppen – ”vill jag verkligen sluta med swinger-livet? Är det verkligen missbruk?”, samtidigt som jag insett att i relationen med henne, så räcker hon inte till sexuellt – jag har haft tankar på swinger-upplevelser och kvinnor jag hade innan.”.

  Är mitt liv ohanterligt, funderar jag? Går mitt eget bekräftelsesökande, min sexualitet, mina kärleksrelationer verkligen ut över min vardag och mitt liv? Är jag mogen att ta första steget i SLAAs program?

  Utifrån viljan att sluta gå in i första bästa kärleksrelation, ja. Utifrån bekräftelsesökande, ja. Men sexuellt? Nej. Jag vill fortfarande hålla en bakdörr öppen. Frågan är om det är alkohol, eller relationer, som egentligen är mitt ”huvudmissbruk”… Om det nu egentligen spelar någon roll.

  Oavsett, så behöver jag gå på både Al-Anon, och SLAA för att bli en helare människa. Jag VET att både Al-Anon och SLAA är någonting för mig. Jag kan inte lägga detta på bordet i AA under hur många möten som helst även om helgen är en stooor riskfaktor för min nykterhet. Och – på samma sätt som jag började gå på AA utan att ha en genuin önskan att sluta dricka, ”bara få ett bättre liv och slippa känna skam över att inte agera såsom man ‘borde’ efter en behandling” – så tänker jag besöka SLAA. Jag vet att programmet fungerar. Det blir – pga resa – en gång i Piteå, en gång i Umeå, och sedan regelbundet i Malmö.

  Där vill jag finna mig en sponsor som kan hjälpa mig att genuint ta första steget fullt ut.

  Tack för att ni läst mitt dravel – jag behövde skriva av mig lite, och ropa på hjälp.

  #4410 Svar

  marie

  Det där var verkligen inget dravel. Ärligt och genuint beskrivet. Tack för att du delade!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Kaos
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">