Just fått upp ögonen

Detta ämne innehåller 3 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Herr JF 5 år, 4 månader sedan.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #451 Svar

  Joel

  Blev konfronterad av mitt livs kärlek för en vecka sen, och för första gången någonsin såg jag vad jag hållt på med i alla dessa år, efter det så stod jag på alla fyra i duschen och kräktes tills det bara kom galla. Jag hade verkligen haft som två liv, och jag var knappt själv medveten om mitt andra fula liv. Ju mer vi grävde i det desto mer kom fram, för henne ser det ut som jag ljög gång på gång och bara gick med på sanningen när hon kunde visa mer.

  För mig var det hela tiden en kall känsla av att ”nu måste det väl vara allt?” Men jag antar förnekelsen satt så djupt att jag även lurade mig själv. Känslan av att man inte kan säga annat än ”jag vet inte varför!” ”Jag kommer inte ihåg!” Är så hemsk! Vill inget annat än att ge henne svaren hon förtjänar.

  Inser att jag haft detta ända sen min barndom då den minst sagt har varit kaotisk och svår. Hon var det första verkligen fina i mitt liv och mitt missbruk avtog rejält, men 16 år av missbruk hängde dock kvar och jag kunde inte släppa det helt.

  Hon säger att hon känner sig äcklig och att hon känner det som om hon är mindre värd än de hemska saker jag kollade på, vilket inte är sant! Jag tyckte alltid hon var för fin för mig och antar det fick mig att söka upp låga, äckliga saker som till och med jag ogillade för att känna något värde.

  #519 Svar

  David

  Hej Joel

  Ja tyvärr är din historia inte unik. Många av oss inom SLAA har liknande historier.
  Själv känner jag igen mig speciellt när du skriver att du inte minns. Och att det känns som att det inte finns något slut på all skit.
  Jag har själv stått och svarat samma saker när min partner frågat hur det gick till, var jag var, vem det var och hur FAAAN jag kunde göra så.
  Den här sjukdomen är verkligen stark, och den får oss att göra saker som i efterhand känns overkliga.
  Hörde en gång en metafor/likelse som jag tycker är rätt beskrivande.

  ”En man roade sig med att springa framför bilar på motorvägen. Varje gång han gjorde fick han en enorm kick, men kicken avtog. Han var tvungen att springa närmare och närmare de förbirusande bilarna för att få den där kicken. Hans vänner bad honom kärleksfullt att sluta då det brydde sig mycket om honom, men mannen lyssnade inte.
  En dag blev han påkörd. Mirakulöst nog överlevde han och hans vänner tänkte att ”Nu gör han aldrig om det där.”.
  Strax efter att mannen hade lärt sig att gå igen gick han upp på motorvägen igen.”

  På samma sätt utsätter vi sex- och kärleksmissbrukare att göra saker som utsätter oss (och ofta andra) för livsfara. Vi tar risker och blundar för vad det finns för konsekvenser.

  Jag har själv blivit hjälpt av det som finns inom SLAA. Möten är idag livsnödvändiga för mig och utan dem hade jag inte haft min fru och min son hos mig.
  Har du gått på något möte Joel?
  Jag rekommenderar dig att testa, ge det en chans. Jag minns fortfarande mitt första möte, för fem år sedan. Det var vändpunkten i mitt liv.
  /David

  #585 Svar

  Christopher

  Som ovanstående säger så är vi sex och kärleksberoende maktlösa precis som alkolister är för det första glaset. Våran sjukdom gör så att vi kan glömma alla konsekvenser och skam efter några dar och göra om samma tabbe om och om igen.

  #587 Svar

  Herr JF

  Uh…. Jag läste dessa så jag känner mig igen i samma sits. då minns hur var jag sexuell upphetsade och äcklig samma gång…Mitt förhållande tog slut för 3 år sen så jag lever ensam idag… men klickar finns ju kvar som jag måste stå emot för att leva normalt så möjligt. Mitt liv var kaos då var jag yngre b.la mobbning… Arr börjat med att blädda p-tidningar och sexsurfande som gav mig klickar. men vaknade till sans så jag blev arg o rädd samma gång för att ha förspillt antal åren genom att ha bläddat o sexsurfat. Jag kommer att gå på första mötet snart så möjligt och bekänna det…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Just fått upp ögonen
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">