Insett att jag är beroende – Hur går jag vidare?

Detta ämne innehåller 6 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  slaakalmar 2 år, 3 månader sedan.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2787 Svar

  S

  Hej!

  Jag vet inte riktigt till vem jag skriver och vilka människor som kommer att läsa det här, men jag vet varför jag skriver. Igår insåg jag att jag är beroende av porr. Det känns som ett stort steg att överhuvudtaget inse det, och att erkänna det för mig själv. Jag berättade för min partner hur jag tänkte och kände och det var så många bitar som föll på plats, vi förstod verkligen varandra och han var glad att jag till slut kunde sätta ett ord på något som bara varit ett abstrakt problem.

  Men nu när jag har insett att jag har ett problem, hur går jag vidare? Har sett att det finns möten i min stad, men jag vet inte om jag vågar gå dit. Ärligt talat så är jag fördomsfull.

  Jag kom till min insikt efter att ha läst boken Det är inte kärlek – När sex blir en drog och samtidigt som jag var oerhört lättad över att förstå varför jag agerar om jag gör så kände jag att jag inte ville bli ihopklumpad med dom som agerar på andra sätt, typ blottare eller sexberoende som verkligen har sex. Det känns skamligt att säga att jag är sexberoende. Jag vill helst nedgradera det till att jag är porrberoende, men i grunden förstår jag ju att det är samma problem.

  Jag vill verkligen inte trampa någon på tårna, men jag måste vara ärlig. Det känns skitläskigt att gå på möten. Min fördomsfulla bild är att det bara kommer att finnas äckliga gubbar där som kommer se mig som ett stycke kött. Jag är rädd.

  Jag vill förändra mitt liv och mitt beteende. Det är inte hållbart att spendera så mycket tid och energi på porr. Mitt arbete blir lidande och min relation tar stryk. Dessutom jobbar jag hemifrån, vilket gör allt ännu svårare. Jag är ensam långa stunder och utan någon som kollar vad jag gör är det lätt att kolla på porr och onanera istället för att göra det jag ska. Jag vill inte ha det så här mer.

  #2788 Svar

  S

  Är det inte meningen att detta ska kunna vara ett anonymt forum? Jag ser en bild på mig själv i mitt ursprungliga inlägg och jag tror att det var för att jag uppgav min mailadress. Kan admin göra något för att ta bort det? Jag hoppas att det bara är jag som ser det 🙁

  #2789 Svar

  admin
  Forumledare

  Hej!
  Jag är admin på forumet. Jag förstår att du blir orolig om du ser en bild på dig, jag vet inte varför du ser denna bild.
  Jag ser INTE någon bild när jag tittar på denna forumtråd, så det kan vara något som händer endast på din dator.

  Det kanske kan ha något att göra med att denna hemsida är byggd på wordpress, om det är så att du har något konto hos wordpress på något annat sätt.

  Hör av dig om du vill ändra på inlägget på något sätt, men som sagt jag tror inte det ska vara några problem.

  mvh
  admin

  #2791 Svar

  S

  Ja, jag har wordpress och gravatar så det kan ha med det att göra. Tur att det inte syns. Tack!

  #2814 Svar

  Erik

  Hej

  Jag förstår hur det kan kännas, men samtidigt vet jag att som porrberoende behöver jag bryta isoleringen och börja vara i ett sammanhang där det finns människor som är som jag. På mötena finns människor som har många av de olika typerna av sexberoende, och eftersom just porrberoende eskalerar i Sverige (ja, i hela världen!) finns många på mötena runtom i Sverige. Du är inte ensam! För mig handlade det om att ”bita huvudet av skammen” och gå emot mina rädslor! Lycka till med det!

  • Detta svar redigerades 2 år, 5 månader sedan av  admin. Anledning: Anonymisering. Detta är ett anonymt forum, inte avsett för referenser
  #3022 Svar

  Marcus

  Hej!

  Pornografi och sex är precis som socker, droger och alkohol något sinnesförändrande. Jag, som missbrukare av detta, använder det för att uppnå denna sinnesförändring, för det ger mig något som jag vill ha. I dag använder väldigt många människor sig av porr fast utan att det är ett problem. Här skiljer jag mig åt från den stora mängden människor. mitt problem kan skalas ner till att uttryckas väldigt enkelt så här:
  1. När jag ÄRLIGT vill sluta så kan jag inte, jag fattar ett beslut gång på gång men lyckas inte hålla det beslutet. Jag har slutat hur många gånger som helst, men kan inte låta bli att börja igen.
  2. När jag använder så har jag liten eller ingen kontroll över den mängden jag använder. Min ursprungliga plan var att bara se en film, bara kolla på lite bilder eller liknande men det slutar med att jag sitter i flera timmar eller att jag ser på allt grövre filmer än vad jag från början tänkt.

  Det är en progressiv sjukdom som bara blir värre med tiden och aldrig bättre. När jag är utan min ”drog” så blir jag rastlös, lättirriterad och missnöjd. Jag trivs inte med mig själv, upplever att jag inte kan vara till verklig nytta för folk omkring mig och känner mig deprimerad eller otillfreds med livet.

  Om du känner igen dig i ovanstående så kanske du lider av den här sjukdomen. Det finns en lösning i så fall. I SLAA så jobbar vi i 12-stegsprogrammet. Om du är intresserad av det och vill veta mer eller helt enkelt bara vill prata/har frågor så är du varmt välkommen att maila mig på:
  slaa.marcus@gmail.com

  Om någon annan som känner att de behöver hjälp läser detta så är det bara slänga iväg ett mail.

  Må väl
  Marcus

  #3023 Svar

  slaakalmar

  Bra skrivet Markus, är precis det som det handlar om i de flesta fallen./ Med kärlek Håkan

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
Svar till: Insett att jag är beroende – Hur går jag vidare?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">