Hur får man sin sambo att förstå?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Sara 2 dagar, 15 timmar sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5019 Svar

  CA

  Hej

  Har just erkänt mitt beroende för mig själv och börjat gå hos en psykolog och kommit ut med det för min sambo, har ej varit fysisk otrogen mot henne dock via chattar och porr.
  Problemet är att hon var stöttande i början även om hon pga. hon kommer från en annan kultur och tror inte att detta missbruk finns.

  Men sedan för hon för sig att hon vill se mina chattar, tycker det var bara dumt men hon tvingade mig att ta fram dem, är är kanske inte den roligaste läsningen för någon. Hon hotar ena stunden med att lämna mig andra med att vara kvar under olika förutsättningar mm men hon vill ändå inte tro att jag lider av ett missbruk och hon tror att efter ett besök hos psykologen är jag frisk, jag vet att jag har en lång tuff resa framför mig, då jag har jagat dessa kickar av olika slag länge. Jag vet att detta kommer att ta tid att lyckas plana ut mina behov av tillfredställelse.

  Jag vet att jag har sårat henne vet om att jag har gjort henne illa med detta, men är så jobbigt att hon inte vill förstå att det är ett missbruk, har bett henne läsa på men det hjälper inte, tänkte tipsa henne om S-Anon men hemsidan är nu för spelmissbrukare? Vart kan jag hänvisa henne för att hon skall förstå?

  För känner att jag måste lämna henne om hon kommer att fortsätta så här då hon gör bara att jag mår sämre som det är nu. Även om att hon ibland säger att hon vill stötta mig. Men vill vinna henne tillbaka och få tillbaka hennes förtroende men vet att det är en lång resa, men vill att hon skall förstå detta med att det inte går att lösa med en kvickfix hon tycker att det bara är att sluta.

  Tacksam för tips!

  CA

  #5175 Svar

  Daniel

  Hej,

  1. Gå på möten och ev terapi. Du behöver i första hand ta hand om dig själv och tillfriskna, detta ger dig kapaciteten att fatta sundare beslut och ökar din förmåga att lösa situationen du är i.
  2. Uppmana henne att gå på s-anon eller anhörigterapi. Eller visa henne böcker som ”Det är inte kärlek – när sex blir en drog” av Erik Sundby eller om hon är bättre på engelska ”Out of the shadows” Patrick Carnes. Läs dem själv för övrigt.
  3. Var öppen och ärlig mot henne men undvik att visa eller prata om detaljer, det kommer bara att såra i onödan. Var vaksam så att du inte använder tillfriskning för att, medvetet eller omedvetet, få henne att stanna i relationen.
  4. Om hon inte är intresserad av att tillfriskna tillsammans med dig eller står fast vid att du inte är sjuk utan bara en skitstövel så kan du inte tvinga henne att ändra uppfattning, utan du får själv bestämma hur du ska handla när det kommer till relationens vara eller icke vara.

  #5220 Svar

  Sara

  Daniel!

  Skaffa dig en sponsor snabbt ! Gör handlingarna som programmet rekommenderar och visa för henne genom det att du tillfrisknar.
  Detta är en progressiv sjukdom som blir värre om den förblir obehandlad. Så även om du slutar utagera så kan sjukdomen växa starkare, om du inte handlar på¨nytt sätt. Lycka till. Mvh

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Hur får man sin sambo att förstå?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">