Hur det hela började.

Detta ämne innehåller 0 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Pjotr 5 år, 3 månader sedan.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #627 Svar

  Pjotr

  Hur det hela började. Ett försök att ihågkomma minnen och känslor för att vara behjälpligt i mitt tillfrisknande

  Att minnas är svårt. Någon har sagt att det man tror sig komma ihåg är minnet av minnet. Men, någon har också sagt att känslan inte ljuger och då jag nu lyckats para ihop minnen med känslor jag sedan decennier förträngt, gör jag ett försök att komma sanningen nära.

  Början av 60-talet. Jag var på mitt fjärde år. Min syster föddes i slutet av året och min mormor kom från Stockholm till den lilla sörmländska småstaden, där vi bodde på övervåningen i ett villahus i stadens ytterkant.

  Minns den julen, som sagolik, med dofter och intryck. Min mormor skrev en dikt om julen, som jag som vuxen läst och den bekräftar mitt minne av harmoni och glädje.

  Just familjekänslan var stark i mig. På andra sidan gatan bodde en flicka i min ålder och henne blev jag ”kär” i. Hon var min vän och vi lekte tillsammans i sandlådan. Finns ett foto på oss, då vi lämnar sandlådan och flickan håller min hand, medan jag med den andra handen håller upp den i en gest, som om jag ville erbjuda henne hela världen.

  Jag tror att min vänskap med denna flicka återspeglar glädjen jag kände över min familj. De andra barnen hånade flickan och mig, för vår vänskap/kärlek och de tvingade oss vid ett tillfälle att kyssa varandra.
  En morgon var också min trehjuling upphissad högt i ett träd.

  När splittringen mellan min mamma och pappa började minns jag inte, men det måste ha varit strax efter denna jul. Min mamma lider av psykisk ohälsa men jag minns inte om hon var sjuk, eller hur sjuk hon var. Vad jag vet i dag, är att när hon är sjuk, så är hon misstänksam/paranoid och svartsjuk. Min pappa, som umgicks med många unga kvinnor i sitt arbete fick säkert höra både det ena och det andra.

  Minns inte heller hur splittringen mellan dem eskalerade, men det jag minns är hur jag en dag, sprang mellan köket, där min mamma var, genom hallen, till sovrummet, där min pappa låg.
  Som jag minns det, så sprang jag fram och tillbaka i meningen att försöka få dem att bli vänner igen. Allt fortare sprang jag och jag minns inte om jag tog parti för någon av dem.

  När jag springer in till min pappa, så slår jag stortån i tröskeln och det gör fruktansvärt ont och jag hoppar skrikande in på ett ben i sovrummet.

  Min pappa, hånskrattar högt och pekar finger på mig i stället för att trösta mig.

  Allt detta har jag kommit ihåg förut, men det som jag minns nu är känslan efteråt, när jag lämnade hallen och gick in i vardagsrummet. En känsla av overklighet och en genomgripande förlust. Som att vakna upp från en ond dröm , för att upptäcka att du befinner dig mitt i en skräckfilm. Denna känsla var total. En ny ond verklighet, jag aldrig upplevt förut. Som att från denna stund är din värld oåterkalleligen förändrad.

  En känsla av förlust, så stark att den kändes, som en berusning.

  Vet inte om det var samma kväll, som jag onanerade för första gången ? Men, jag minns hur jag fantiserade om en häxa, som satte mig med naken rumpa på den heta spisen och att jag genom att dra i snoppen nådde någon slags klimax, som gav mig sinnesro efteråt.

  Någon gång, om det var samma dag eller senare, mins jag inte, men jag torterade min nalle.
  Nallen var/är en fin teddybjörn, som jag hade fått av min mormor.
  Jag slet loss ögonen från nallen och tog sisal-rep och band upp nallen mellan sängavel och stolar. Repet gick mellan ben och hals på nallen och jag slet och drog i repet för att skada nallen.
  Som jag minns det, slutade jag först, när jag förstod att jag var på väg att skära av nallens huvud, som fortfarande hänger på trekvart.

  Tänker lämna in nallen till en Nalle-doktor och få den lagad och köpa nya kläder åt den, så att den är hel och fin. Kan ju vara bra att ha när man är gammal och ligger för döden.

  Mitt sexliv har präglats av destruktiva fantasier S/M och jag misstänker att den känsla av total berusning, som jag har känt har något med att göras med känslan av overklighet, jag fick efter att min pappa hånskrattade åt mig.

  Jag är ny inom SLAA och jag försöker tillfriskna. Jag läser litteraturen och går på möten.
  Har haft flera slippar denna vecka. På grund av att alkohol, som nog i sig självt också är ett problem för mig, gör att jag tappar fotfästet.

  Vill verkligen bli frisk och inte hamna i ett självömkande nedåtlut, som aldrig tar slut.
  Behöver en sponsor, mest av allt just nu.

  Är väldigt glad över att SLAA finns !!!! Utan SLAA vet jag inte vad jag hade gjort.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
Svar till: Hur det hela började.
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">