Funkar inte längre

Detta ämne innehåller 4 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  A 1 år, 6 månader sedan.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3549 Svar

  Peter

  Finns det någon här som känner igen sig?
  Nu är jag igen på väg att förlora ett förhållande.
  Jag tittar på porr flera gånger om dan och det blir allt grövre och grövre sex. När jag och min partner har sex ger det mig inget på grund av att jag tycker vi har för ”tråkigt” sex och jag är intresserad av bdsm. Jag känner mig frustrerad av att inte vara sexuellt tillfredsställd men känner mig också ledsen för att bli tvungen att lämna ett förhållande på grund av att det inte riktigt klickar på det sexuella planet.

  Ett annat problem som hör ihop lite är att jag ofta har väldigt svårt att bli kär. Särkilt i tjejer som visar intresse för mig. Det är ju ett ganska vanligt förekommande fenomen men jag undrar om det kan höra ihop med ett eventuellt sexmissbruk.. Att man blir svårare att få starka känslor för en person?
  Hoppas någon kan ge mig någon reflektion kring detta.

  #3550 Svar

  Andreas A

  Hej Peter.

  Jag känner igen mig i din berättelse.

  Jag tittade på porr och hade självsex så fort min dåvarande sambo lämnade mig ensam med datorn. Det blev grövre och sjukare porr med tiden och skämdes över det. Ändå kunde jag inte sluta. Jag blev påkommen flera gånger trots att jag lovat aldrig göra det igen. Med tiden blev jag ännu mer vårdslös, fylld med ångest och fick självmordstankar.
  De gångerna vi skulle ha sex spelade jag upp porr i fantasin och kunde inte genomföra det. Jag var sexmissbrukare utan att jag kunde fatta det själv.
  Min sambo kunde se detta och skickade mig till ett första möte. Jag är väldigt tacksam för det.
  Nu 6 år senare är jag befriad från mitt sexmissbruk. Jag kontrollerar inte mitt beteende utan sätter min tillit till 12-stegs programmet. Det är ett enkelt program som håller mig glad lycklig och fri så länge jag gör det.

  Skicka mig ett mail om du har några frågor. Om du vill och inget annat funkar så hjälper dig gärna att gå igenom stegen så som jag gjort det med min sponsor.

  Önskar dig allt gott och ett snabbt tillfrisknande/ Andreas

  andreas.a.tillfrisknad@gmail.com

  #3553 Svar

  Peter

  Hej Andreas! Stort tack för ditt svar. Det känns faktiskt bra att läsa att andra har gått igenom liknande situation.
  Jag ska försöka installera nåt form av porrfilter på min dator och även försöka diconnecta mig från diverse sajter som jag vet kan fungera som katalysatorer för mig i mitt missbruk(som jag mer och mer börjar inse att jag har). Är väldigt tacksam för din utsträckta hand och hoppas den finns där om jag börjar att inse att detta är något jag inte lyckas klara av själv.
  Grattis till dina 6 år fri från nykterhet och jag känner mig optimistisk till att så många här på forumet lyckats och känner sig lyckliga med hjälp av 12-stegsprogrammet.

  #3554 Svar

  Andreas A

  Tack för gratulationen för 6 år fri från nykterhet! ?
  Du har helt rätt. Jag kom till denna gemenskapen för 6 år sedan. På vägen har jag snubblat så många gånger. Lyckats få ihop lite tid bara för att sen gå tillbaka till snuttefilten av att vara självisk och använda porr och självsex.
  Jag önskade dig ett snabbt tillfrisknande för jag önskar ingen denna omväg till tillfrisknande.
  MEN. Det har också varit nödvändigt för mig att verkligen tappa hoppet på min egen förmåga för att stegen ska fungera.
  Har också prövat att spärra datorer, inte ha smartphone. Försökt titta bort när jag varit i närheten av kvinnor o.s.v. Det har alltid slutat med tanken; Ah, skitsamma och så sitter jag där med en nyinköpt laptop eller något annat som jag tror ska rädda mig.
  Att jag kallar mig för tillfrisknad är att idag har jag gjort mitt program och det är enda sättet för mig att fortsätta vara befriad från fortsatta utageranden.
  Jag har två val. Att göra mitt dagliga program = ett gott liv. Att skita i programmet = ett ohanterligt liv. Ibland önskar jag att jag bara kunde fått vara normal men det är jag inte. Fan, jag är helt väck om jag ska leva ett självcentrerat liv. Det funkar inte för mig. Hela grejen med mitt program är att tro på att det finns en högre makt. Se hur jag kan hjälpa till och vara till nytta för min högre makt.

  Idag har jag en vecka fri från alla former av själviskt sex. Detta har jag Gud att tacka för. Har verkligen bevisat för mig själv och andra hur fort jag förlorar greppet om min räddning genom att leva i programmet när jag tänker: Nä, ikväll så ser jag på en bra film, sen ber jag. Sen glömmer jag att jag har den här sjukdomen. Kanske kan jag återställa relationen med min högre makt, men oftast så går jag in i autopilot och tror att jag kan göra saker på mina villkor sen sitter jag där med en porrsajt och har självsex igen. Och det kunde väl varit OK om jag inte haft konsekvenserna att jag glömmer bort att sova, min ekonomi skiter sig, mitt liv skiter sig såpass att jag inte vill leva.

  Så, jag önskar ingen att vara så hopplös som jag men om du är det så kan du ta del av ett helt fantastiskt program som fungerar för oss hopplösa när vi gör det. Alltså inget mirakelprogram utan ett handlingsprogram.

  Förlåt om jag blev lite långrandig.

  #3793 Svar

  A

  det måste vara jättejobbigt att känna så, det är ju jättebra att SLAA kan hjälpa. Önskar dej all lycka Peter

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Funkar inte längre
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">