Föräldrar med psykisk störning?

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  David 4 år, 11 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #859 Svar

  MrX

  Jag har varit sexmissbrukare sedan jag var 15 år (är nu 50), så jag har haft tid på mig (både i terapi, slaa och för mig själv) att reflektera lite över min och andra sexmissbrukares situation.
  I mitt fall var det så att jag hade två föräldrar med olika sorters emotionella problem, neuroser och troligtvis, psykiatriska diagnoser. Detta bidrog till att båda två var oförmögna till någon närmare känslomässig och balanserad kontakt med mig.
  Jag undrar om detta är ett vanligt förekommande scenario för sexmissbrukare? Jag menar inte att min situation skulle vara mina föräldrars ”fel”, jag har alltid min egna vilja att tillgå, utan det är mer av nyfikenhet jag undrar.

  Hälsningar/
  MrX

  #860 Svar

  J

  Hejsan Mr X,

  det du beskriver är tyvärr inte ovanligt.

  Mvh

  #899 Svar

  David

  Hej MrX

  Ja hela den här problematiken grundar sig i att vi har en känslomässig störning och i de absolut flesta fall bygger denna störning på att vi vuxit upp utan goda känslomässiga förebilder.

  För mig är det precis så. Min far har problem med att vara känslomässigt närvarande och kan inte hantera vissa känslor. Min mor har en dålig självbild och beter sig på ett självförnedrande sätt. Detta har jag växt upp med och som ett brev på posten har jag själv en dålig kvinnosyn och problem att hantera många känslor. (jag sexualiserar dem för att kunna ”hantera” dem)

  Samtidigt vet jag att min fars relation till min farfar var ännu mer ”störd” och det är inte konstigt att min far är som han är… Så för att hitta den ursprungliga ”syndabocken” måste jag nog börja släktforska. =)

  Min erfarenhet är att det du beskriver är regel bland oss sexmissbrukare, män som kvinnor, homo- bi- eller transsexuella.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Föräldrar med psykisk störning?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">