en dag i taget…

Detta ämne innehåller 2 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Pjotr 5 år, 3 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #480 Svar

  C

  Just nu som det ser ut idag så har jag vart avhållsam i cirka 3 månader. Har gått på möten i 8 månader och har en sponsor och vänner i programmet som jag kan ringa till.
  Det är tufft fortf med många tvångstankar om sex, men det har blivit betydligt mycket bättre nu än hur jag mådde i början när jag precis börjat gå på möten..
  träffar också en terapeut på sidan om som guidar mig under tillfrisknandet.

  #586 Svar

  Herr JF

  Hej ! ja jag kan förstå det. Så jag var utsatt för utanförskap (ingick i mobbning) och började köpa p-tidningar… sen fastnade jag i flera år mer eller mindre omedveten… Har haft kraschade förhållnaden bakom sig. Nu har jag börjat med att undvika och minskat sexsugen men inte lätt…. risken finns ju att trilla dit igen men kämpar jag att ta en dag i tag… Strykekram !

  #623 Svar

  Pjotr

  Hej !
  Bor denna vecka i en väns lägenhet. Vännen är bortrest och jag är ensam. Det är den sista veckan av min semester och tanken var/är att jag ska ha hålla min bottenlinje. Första dagen gick utmärkt. Läste tolv steg och tolv traditioner och den engelska slaa boken. Andra dagen gick sämre och jag tänkte berätta, så att andra kanske kan dra nytta av min erfarenhet.

  Första dagen märkte jag hur jag lyckades ”navigera” förbi blindskären. När sexfantasier ville komma in, så fällde jag ner bommen, så att säga. Märkte också att jag kände frihet. Mycket av det kom över reflektioner över min maktlöshet och genom att upprepa sinnesro bönen. Det frigjorde energier och jag började tänka på positiva saker.

  MEN, det tog också mycken kraft och andra dagen, så kände jag att jag behövde semester och jag hittade en deckare, som var en bladvändare.
  När jag var halvvägs inne i deckaren, märkte jag att solen sken ute och jag blev oerhört sugen på att ta en öl, sittandes på en uteservering i solen. Det är ju min semester och jag har jobbat så hårt !

  Efter tre öl (!) och inhandlande av folköl, så satt jag återigen framför Internet och letade efter ”bilden” med stort B.

  Kände dock ett stort motstånd hela tiden och levde inte ut med självsex. Höll, kan man säga, halva bottenlinjen, även om det är en paradox.

  Felet, jag gjorde, tror jag var att ge mig ”belöning” med något jag borde ha förstått skulle leda mig fel. Det jag kände när jag läste deckaren, var inte ölsuget, utan abstinens från mitt missbruk. Jag kände mig inte maktlös och tog den kraften till fel saker.

  Vad kan man lära av detta ?

  Om jag ska ta hand om mig själv och vara snäll mot mig själv, så är insikten om min maktlöshet det första OCH inte det andra. Maktlösheten måste var det FÖRSTA hela tiden oavsett vad jag för TILLFÄLLET känner. Bara om jag är medveten om min maktlöshet kan jag klara detta. Och be till Gud om hjälp.

  Gud för mig är de andra människorna inom SLAA och i dag ska jag gå på möte.

  Pjotr

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: en dag i taget…
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">