Beroende av sexchatt?

Detta ämne innehåller 1 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Niklas M 1 år, 11 månader sedan.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3320 Svar

  Erik

  Hej!

  Jag börjar långsamt inse att jag verkligen måste få hjälp. Jag är är några år över 30 och lever i en underbar relation sedan ett drygt år. För ca 3 år sedan upptäckte jag sexchatt. Jag gillade verkligen kicken jag fick av att chatta och dela bilder med tjejer. Ganska snabbt ersattes min konsumtion av internetporr av att sexchatta och skicka utlämnande bilder. När jag var singel såg jag inte det hela som ett problem. När jag träffade min flickvän fortsatte jag lite i smyg, men ganska sällan, kanske någon gång i veckan om jag fick chansen. Men den senaste tiden har det verkligen eskalerat och jag tar större och större risker. Jag har mycket mer att berätta med vill helst inte göra det i offentlighetens ljus….

  Finns det möjligtvis någon som kan hjälpa mig?

  / Erik

  #3321 Svar

  Niklas M

  Hej Erik!

  Jag känner igen mig i det du skriver.

  Jag var beroende av porr etc. Och det innebar att jag gömde dessa beteenden för min partner, och att jag ljög för henne för att gömma det. I början såg jag inget problem med det, men efter hand som åren gick blev mina beteenden mer och mer extrema, och mina lögner mer och mer frekventa för att gömma undan det. Ju mer mina beteenden eskalerade destå sämre mående fick jag som en konsekvens. Jag skämdes över hur jag betedde mig, men jag kunde heller inte visa det för min partner eller någon annan. Jag var fast i ett mönster och kunde inte komma ut eller bryta det. Jag försökte bryta det under flera år, men jag lyckades bara med korta uppehåll, sen var jag tillbaks igen. Detta är för mig ett beroende. Jag vill sluta, men kan inte. Eller jag får väldigt negativa konsekvenser, men trots det så kan jag inte själv påverka mitt beteende eller göra det bättre.

  Jag har gått i SLAA nu några år, och jag har jobbat i de 12 stegen, och tack vare det har jag fått tillbaks ett ”normalt” liv, och jag slipper bete mig destruktivt och ljuga för min partner. Om det inte vore för SLAA skulle jag inte ha ett förhållande kvar idag.

  Sök hjälp. gå på ett möte.
  Du är välkommen att mejla mig på niklas12steps@hotmail.com

  /N

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Beroende av sexchatt?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">