är jag missbrukare?

Detta ämne innehåller 5 svar, har 1 deltagare, och uppdaterades senast av  Niklas M 2 år sedan.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3216 Svar

  viktor

  Hej!

  Jag har problem, jag har inte blivit diagnosticerad som sexmissbrukare eller liknande men jag börjar undra.

  Jag är en lyckligt lottad man med en underbar sambo som jag älskar över allt annat, jag vill ha sex i stort sett varje dag, det vill inte hon, vilket jag kan förstå, eller kanske inte förstå men i alla fall acceptera.
  till en början löste jag mitt begär med onani när hon inte var hemma, och sopade igen alla spår för att hon inte skulle få veta något. Detta har jag nu hållit på med i ett och ett halvt år.

  Problemet är att efteråt känner jag mig alltid dålig och som att jag har svikit henne, jag ljuger för henne om hon frågar mig om jag onanerar någon gång.

  Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och slutat onanera.. jag är inne på 6:e dagen och jag mår skit…
  Jag kan inte somna på kvällarna, jag röker mer än någonsin, jag går och tänker på sex hela tiden, jag blir lättretad och idag fick jag (vad jag tror är) en panikångestattack, jag började gråta okontrollerat på min arbetsplats, med tankar som ”anledningen till att hon inte vill ha sex med mig är för att hon inte är attraherad av mig och antagligen älskar hon inte mig och är nog ute och är otrogen mot mig”
  vi hade sex i torsdags och hon tycker inte det är längesedan alls, för mig känns det inte som en evighet.

  Är jag en sexmissbrukare? finns det något annat ord för det som passar bättre in på mig?

  M.V.H. Viktor.

  #3217 Svar

  Andreas N

  Hej Viktor!

  Om du är sexberoende eller ej kan du bara själv svara på, i 12stegsprogrammet så diagnosticerar vi oss själva. Det är egentligen bara två frågor som vi kan ställa oss själva:

  1. Kan jag, när jag väl börjat agera ut i mitt missbruk, kontrollera det? (Hur mycket eller länge jag använder sexet, vad jag tittar på eller gör osv).
  2. Kan jag, när jag ärligt vill, låta bli att agera ut i mitt missbruk? (Har jag ett val?)

  Om du svarar nej på dessa två frågor så är risken stor att du lider av ett sexberoende.

  Om så är fallet eller om du har fler frågor så är du välkommen att mejla mig på andreas.12steps@outlook.com

  Ta hand om dig så länge

  / Andreas

  #3239 Svar

  Mattias

  Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med någon? Mitt sexmisbruk har förstört alla mina förhållanden. Men detta sista med mitt barns mamma vill jag aldrig genomgå igen. Jag vill ha hjälp.! Med vänlig hälsning, Mattias

  #3240 Svar

  Johan

  Hej Mattias. Jag heter Johan och är en sexberoende som gärna hjälper dig om du har några funderingar eller frågor.
  Du kan maila mig på johan.12steg@outlook.com
  Starkt jobbat av dig att be om hjälp.//Johan

  #3266 Svar

  Kalle

  Nej det behöver du inte vara. Det är inget fel på onani. Jag har sambo och jag onanerar i genomsnitt 3 gånger om dagen när vi inte har sex. Försök vara öppen med det. Min sambo vet att jag onanerar om det är inget fel med det, snarare tvärt om så är det bra för hälsan. Man kan inte ha sex tre gånger om dagen när man har olika arbetstider och dylikt.

  #3267 Svar

  Niklas M

  Hej Viktor!

  Det är komplext det här med frågan ”-har jag ett sexmissbruk eller inte?”. Det är komplext eftersom ofta är det så att de beteenden som man använder sig av (sex, onani, förälskelse eller andra beteenden) är ”normala”. Dvs de flesta gör det förr eller senare, eller i någon viss utsträckning. Det som dessutom gör det ännu mer komplext är att även icke-beroende kan få negativa konsekvenser ibland.

  Ta tex jämförelsen med alkohol. Någon som dricker mycket och ofta kan få negativa konsekvenser, t.ex de säger något de ångrar, ligger med någon som de ångrar, slåss och får sin kropp skadad, eller skadar andra etc. Men de behöver inte vara alkoholister för det. Det kan helt enkelt vara så att de har alkoholanvändning som ligger i ”riskzonen”.

  Det är likadant med sex- och kärleksberoende. En person kan ha problem-beteenden men ändå inte vara beroende.

  Vad är då skillnaden? Ja om det tror jag man kan skriva en bok. Och jag kan tänka mig att forskningen försöker sitt bästa. Jag vet inte vad den senaste forskningen säger, men det spelar inte så stor roll för mig.

  Som jag ser det finns vissa skillnader som är utmärkande. Jag kan mest tala utifrån egen erfarenhet.

  En stor negativ konsekvens för mig var mitt mående. Jag kände stor skam över hur jag betedde mig. Kände som att jag egentligen inte kan stå för vad jag gör. Som att det går emot mina egna värderingar. Detta ledde till att jag lovade mig själv om och om igen att jag inte skulle göra det ena o andra, men ändå var jag ”tillbaks” igen efter en dag, en vecka eller en månad.

  Också för mig var det så att om jag slutade använda onani / porr / sex, så byggdes det upp ett extremt starkt behov i min kropp och i mina tankar. Så starkt att jag fick svårt att fungera i vardagen. Dvs det blev i princip omöjligt att koncentrera mig på mitt jobb, eftersom jag hela tiden bombaderades av tankar och bilder (i mitt huvud) kring sex.

  Dessutom så vågar jag påstå att en persons beteenden / mående måste ha gått ganska långt innan personen börjar reflektera över ”har jag ett problem?”. Dvs de flesta går inte och funderar på ”har jag ett problem med sex”. JAG däremot gick och funderade på det i flera år innan jag sökte hjälp.

  Så jag vill säga till dig viktor: Om du på allvar tror att du har ett problem kring sex etc, så ta den intuitionen på allvar. Sök hjälp. I den processen när du söker hjälp så kommer du att få svaren du letar efter. Antingen att du inte är beroende, eller att du är det. Oavsett så behöver du hjälp utifrån.

  Som sagt jag talar utifrån min egen erfarenhet. Jag försökte med alla tänkbara åtgärder under flera år, men jag kunde inte under någon längre period påverka mina beteenden samt må bättre…

  Du är välkommen att mejla mig på niklas12steps@hotmail.com om du vill mvh/Niklas

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: är jag missbrukare?
Din information:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">